Bir çox ölkələr çörək əvəzinə bunu yeyirlər

Bir çox ölkələr çörək əvəzinə bunu yeyirlərManiok, xüsusilə Cənubi Amerikada geniş istifadə olunan və çörək əvəzinə yeyilən çox qidalı bir tərəvəzdür.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəz immuniteti gücləndirir, yaşlanma əleyhinə təsir göstərir və arıqlamağa kömək edir.
C vitamini və immunitet: Maniok yüksək C vitamini ilə zəngindir və sərbəst radikalların yaratdığı zərərlərə qarşı qoruyur. Bu, immunitet sistemini gücləndirir və bədəni xəstəliklərdən qoruyur.
Dəriyə faydası: Maniok, bal və ya zeytun yağı ilə qarışdırıldığında ölü dərini təmizləyərək dərini parlaq edir və günəşin zərərli şüalarından qoruyur.
Aşağı glisemik indeks: Maniokun aşağı glisemik indeksi qan şəkərini sürətlə artırmır, bu səbəbdən diabet xəstələri üçün idealdır və arıqlamağa kömək edir.
Birgə poblemlərə dəstək: Maniok, manqan zənginliyi ilə oynaqlardakı iltihabı və şişkinliyi azaldır, artrit kimi xəstəliklərdə təbii dəstək təklif edir.
Arıqlamağa kömək: Aşağı glisemik indeks və zəngin qida tərkibi sayəsində maniok sağlam arıqlamağa kömək edə bilər. Lakin həddindən artıq istehlak mədə narahatlığına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 708   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhər acqarına limonlu su için - Faydası çoxdur

Səhər acqarına içilən limonlu su həm çəki atmaqda, həm də ümumi sağlamlığın qorunmasında mühüm rol oynaya bilər. xəbər verir ki, Türkiyənin tanınmış həkimi Canan Karatay limonlu suyun bağırsaq fəaliyyətini artıraraq həzm

.

Məşhur pəhrizlər qaraciyərə necə təsir edir – həkimlərin xəbərdarlığı

Bir çox insan pəhrizə keçmək istədikdə yalnız artıq çəkidən qurtulmağı deyil, həm də qaraciyəri "dincəltməyi" və bərpa etməyi ümid edir. Lakin hər bir pəhriz orqanizmin detoksikasiyası və qaraciyər funksiyalarını

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

Təbii yağları necə ayırd etməli? - Ekspert açıqladı

Son zamanlar tez-tez saxta kərə yağlarının istehsalı və satışı ilə məşğul olan müəssisələr barədə məlumat yayılır. Nəticədə insanların istifadə etdiyimiz yağların təbiiliyinəı şübhəsi artır. Bəs təbii yağı necə ayırd etmə

.

Azyaşlılar arasında təhlükə: "Ölümlə nəticələnən xəstəlikdir"

Son günlər azyaşlılar arasında kəskin respirator virus infeksiyalarının və rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Xəstəliyin əsas əlamətləri arasında hərarətin 39 dərəcəyə qədər yüksəlməsi, burun axması, boğaz ağrısı, öskürək

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Hər gün çörək yediyinizdə nə baş verir? - "Avto pivə sindromu"

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan çörək bəzən düşündüyümüz qədər zərərsiz olmaya bilər. Səhiyyə mütəxəssisləri, xüsusilə də həkim Dr. Mickey Mehta çörəyin hər gün və həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün cidd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin dunyasi toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar limon maskasi allergik xəstəliklər xəstəliklər seksin növləri bahar efsane maraqli hakistalar gəncə banan