Bir uşaq üçün dadlı sıyıq necə bişirmək olar?
Uşaq sıyıq yeməyir? Kiçik uşaqlar yetişdirən valideynlərə necə tanışdır. Bunu etmək üçün uşağınız üçün ləzzətli sıyıq bişirməyi bilməlisiniz.
Uşaqlarının böyüməsini və güclü olmasını istəyən valideynlər pəhrizdə faydalı simvürələr daxil olmalıdır. Bir uşaq üçün ləzzətli bir sıyıq bişirmək üçün necə xoşbəxt olacaqdır?
Və nəinki uşaq deyil, çünki ləzzətli bir sıyıq yeməkdən və yaşlı bir nəsildən məmnun qalacaqdır.
Bir çox valideynlər caressdakı fayda və səhər yeməyində faydaları görmürlər, uşaq kolbasa və pendir ilə sendviçlərə xidmət edir. Üzr istəyirik, çünki bu, bunitte, qarabaşaqdan sıyıq, və ya tam hüquqlu inkişafında bir uşağa kömək edir.
Onlar asanlıqla udulur, yaxşı həzm olunur, onlarda zərərli yağlar yoxdur, B qrupu və e qrupunun vitaminləri var, mikroelementlər və faydalı bitki zülalında var. Bəs uşağa dadlı və qırıq bir sıyıq bişirmək üçün necə yeməkdən məmnun qalacaqmı?
Sıyıq uşağın yaşına görə qaynadılmalıdır. Sinə sıyığı uşaqları homojen bir maye qarışığı şəklində qaynadmağa başlayır. Sıyıq şəklində PRAIN, həkimlə məsləhətləşdikdən sonra 4-6 ay olan uşaqlar üçün bişirməyə başlayır. İldəki uşaqlar sıyıq, lopalardan bişirilir və yaşlı körpələr artıq bütün taxıllardan sıyıq bişirirlər.
İki ilədək faydalı kassa uşaqları
İki ilə qədər, düyü, qarabaşaq yarması və ya qarğıdalıdan sıyıq bişirmək tövsiyə olunur. Yulaf ezmesi, bir silah, inci, bir gluten (bitki zülallarının qarışığı), uşaq bədənində zəif həzm olunur. Yeni bir məhsula girərkən həmişə uşağın vəziyyətini izləməlisiniz. Hətta süd süddəki laktoza məzmuna görə süd allergiyaya səbəb ola bilər.
Yemək yeyən sıyıqdan sonra uşağı bədənə enəcək və ya mədəə incidirsə, kafedə olanlar görünsə, bunlar inək südü və ya sıyıq komponentlərinə qarşı dözümsüzlük əlamətləridir. Bu vəziyyətdə, sıyıq bir tərəvəz bulyonunda və ya suda bişirilməlidir. Tərəvəz bulyonunda və ya suda da dadlı dənli bitkilər də bişirmək olar.
Kashi bişirmə qaydaları.
Dadlı və sıyıq bişirmək üçün xüsusi qaydalara yapışmalısınız, ancaq bu qaydalar barədə sizə məlumat vermək istəyirəm. Birincisi, uşağınıza erkən yaşdan səhər yeməyi üçün sıyıq yeməyi öyrətməyinizə əmin olun. İkincisi, bu qaydalar böyüklər üçün yemək bişirərkən istifadə edir. Axı, böyüklər də faydalıdır.
1. Bir krujyanı dəmləməzdən əvvəl, xarici çirkləri aradan qaldırmaq lazımdır. Kiçik bir krup (darımız, buğda, qarabaşaq yarması) bir kolderini və ya mouteli'i çıxarmaq üçün bir ələkdən axtardığınızdan əmin olun, Semolina tez-tez ələkdən səpmək daha yaxşıdır. Böyük çirklər əl ilə çıxarılır.
2. Taxıldan əvvəl taxıl necə yumaq olar? Düyü, isti su ilə birincisi (bir neçə suda), nişasta və kirdən silmək, sonra isti tökmək, saxlamaq və taxılları qırmaq üçün görünən yağ çıxarmaq üçün isti su ilə yuyun. Qarabaşaq yarması çubuğu qızarılmamalıdır. Düyü və darı, suyun dəyişdirilməsi 2-3 dəfə yuyulur.
3. Yeməkdən əvvəl həmişə durulayın. Hər növ tipli su qaynar suya qoyulur, yalnız qarabaşaq yarması soyuqda bişirməyə başlayır. Taxıllar hamısı süd ilə suda nizamsız qaynaqlanır.
Düyü, buğda və darı qurğusu su ilə su ilə su ilə su ilə qaynaqlanır. Buna görə, bu dənli bitkilərin əvvəlcə qaynar suda (20 dəqiqə) yarı hazırlığa qaynaq edilməlidir və yalnız bundan sonra əlavə etməklə hazır olmaqdan əvvəl etmək lazımdır həşkinli süd. Sıyıq aşağı istilikdə qaynadılmalıdır. Bir tələsmədən sıyığı diqqətlə qarışdırmaq lazımdır.
4. Süd üzərində sıyıq bişirərkən iki yoldan istifadə edə bilərsiniz. Birincisi: sıyıq yarı hazırlığa qaynadılır, sonra suyun yarısının yarısını quruyur və isti süd əlavə edir. İkinci yol: suyun yarısının yarısına qədər buxarlanana qədər sıyıq qaynadın, sonra isti süd əlavə edin. Sıyıq bir qaynadək tənzimlənir, qapağı sıx bağlayır, atəşi minimum səviyyəyə endirir və hazırlığa qədər gətirir. Sonra yanğını söndürün və bu formada şişməyə başqa 5 dəqiqə buraxın.
Manna sıyığı bir az fərqli bişirin. Semolina sıyığı uzun müddət yazılmadığı üçün, yuxuda taxıldan sonra və bir qaynadək gətirdikdən sonra 2-3 dəqiqə qaynadılır. Sonra süd əlavə olunur, bir qaynadək tənzimlənir, lazımi maddələr əlavə edərək bir neçə dəqiqə qaynatın.
Sonra atəşi söndürün və qazancını 5-10 dəqiqə sarın. Əsas odur ki, göstərilən vaxtı dişləyin və tab gətirin. Siz və daha çox, lakin az deyil.
5. Şəkər bişirilmənin əvvəlinə qoyulur, bəzən şəkər bal ilə əvəz olunur. Çox şirin sıyıq qaynatmayın, normanı və ya daha az qoyun, şəkər qurudulmuş meyvələri (kişmiş, qurudulmuş, giləmeyvə), giləmeyvə və ya meyvələrin dəyişdirilməsi.
Ayrıca, toxumları, toxumları, tıxaclar, tıxaclarla təmin edilə bilər: albalı, çiyələk və s. Uşaqlarda dad reseptorlarının böyüklərdən daha incə olduğunu xatırlamaq lazımdır.
Heç vaxt uşaqlarınıza çantalardan tez sıyıq verməyin! Uşaq qidası üçün tamamilə uyğun deyil! Bir neçə faydalı maddələrin lopalarında da bir çox konservant və ləzzətləri var.
Yulaf ezmesi
Ən faydalıdır sıyıq ,əlbəttə, yulaf ezmesi . Bir stəkan əzilmiş taxıl üç stəkan qaynar su tökün və 15 dəqiqə bişirin. Bir uşağın süd məhsulları üçün allergiyası yoxdursa, onda bir və ya iki stəkan su südlə əvəz edilməlidir. Kərə yağı, şəkər, qurudulmuş meyvələr, müxtəlif giləmeyvə, meyvə və ya qoz-fındıq əlavə edərək taxıl dadını yaxşılaşdırmaq mümkündür. Belə hallarda, 83 kkaldan 105 kkala qədər olan simributların kalorili tərkibi artacaqdır. Körpə yulaf ezmesi ilə qidalandırmaq üçün iki il arzuolunmazdır.
Qarabaşaqlı sıyıq
Utilitydən də aşağı deyil qarabaşaqlı sıyıq . Vitaminlər və minerallarla zəngindir, mədənin işini yaxşılaşdırır. Düzgün və müxtəlifdirsə, heç vaxt gəlmir və faydalı xüsusiyyətlərinizi qoruyun. Coup 1: 2 nisbətində soyuq suda yuxuya gedir və bir qaynadək və yaxşı qarışdırın. Sonra qapağı sıx bağlayaraq zəif bir istilik qaynadın. Bu vəziyyətdə, sıyıq büzüşdürəcək.
100 qramda belə bir dənli bitki 163 kkal (çörəyin 1/2). Bu cür sıyıq südlə xidmət etmək olar, axşam saatlarında soğan, yerkökü və ya soğan və yerkökü, qarabaşaq yarmasına əlavə edin (toyuq ilə ətlə xidmət edə bilərsiniz). Dadlı və faydalı bir şam yeməyi çıxır.
Yeri gəlmişkən, qarabaşaq yarması düzgün işlənir, onu bişirmədən bir termosda bişirmək olar. Yalnız bu üsul yaşlı uşaqları qidalandırmaq üçün uygundur.
Düyü porrige
Körpəniz üçün yaxşı enerji qidalanmasıdır düyü kash amma . 100 qram sıyıqda 80-90 kkal var. Düyü, kiçik bitki zülalları, vitamin və minerallardan ibarətdir. Düyü, aşağı lif tərkibində, düyü asanlıqla həzm olunur. Qarışqanı qırıq olan düyü, səhər yeməyi üçün - viskoz hazırlayır.
Çevik sıyıq bişirmək üçün bir stəkan taxıl 2 su eynəyi götürün. Yemək üçün, viskoz sıyıq 2 stəkan su və bir stəkan süd götürür. Uşaqlar yuyulmuş və qurudulmuş kişmiş və gavalı ilə düyü sıyığı sevirlər. Saxtalaşan bir müxtəliflik üçün yaşıl bir alma otlaya bilərsiniz, ananas parçaları qoyun.
Düyü porrige. 50 q yuyulmuş düyü 200 q qaynar suda yuxuya gedir və 20-30 dəqiqə bişirilir, bəzən yandırmamaq üçün qarışdırır. 100 qram qaynar süddə bir duz məhlulu, şəkər siropu qoyun və süd tökün. Yumşaq bir şəkildə qarışdırın. Qapaq ilə örtün və hazır olana qədər bişirin. Sıyıq ilə bir boşqabda xidmət etməzdən əvvəl bir parça kərə yağı qoyun.
Düyüdən puding. Düyü sıyığı verildi və bir az sərinləyin. Yolk, şəkər siropu əlavə edin və yumşaq bir şəkildə qarışdırın, çırpılmış protein əlavə edin. Yaranan kütlə yağlanmış bir formada parçalanır və su banyosunda 30-40 dəqiqə bişirin.
İçində parl Kashe Kiçik vitaminlər və iz elementləri. Lakin o, xüsusilə bəzi xəstəliklər zamanı və ya qışda, bədənin dəstəyə ehtiyacı olduqda, kiçik bir kiçik insana güc verir. Perlovka gecə püresi olmalıdır. Səhər, maye qurudulur və isti süd əlavə olunur - 1 stəkan taxıl 8 maye eynək tələb edir.
Təxminən 6 saat su banyosunda bişirmək lazımdır, əks halda uşağın mədəsi bu sıyığın həzminin öhdəsindən gəlməyəcəkdir. Bu sıyıq çox diqqət tələb edir və uzun müddətdir hazırlaşır, özünüzü əsirgəməyin və uşağın bədəninə bu cür zövq verməyin. İnci sıyıq, uşağınızın güclü olmasına və xəstəliklərə qarşı çıxmasına kömək edəcəkdir.
Fəhsul
Manna Kashe-də digər sıyıqdan daha az faydalı maddələr. Ancaq dadmaq və incəlik etmək üçün bu sıyıq başqalarından qabaqdadır. Yağ kremi, şəkər, qurudulmuş meyvələr və ya yerkökü suyu əlavə etsəniz, sonra vitaminlər və qida maddələri ən pis halda saxlanacaq və yerkökü suyu üçün qeyri-adi bir rəng olacaqdır.
Semolina sıyığının topuqsuz olması üçün, bu kimi bişirmək lazımdır: qaynar süd və ya süd içinə, su ilə seyreltilmiş və ya yalnız bir-birinə qədər olan bir reaktiv ilə seyreltilmiş qaynar su ilə . Pişirmə zamanı sıyıq (2-3 dəqiqə) daimi qarışdırılmalıdır, sonra dişləmək və 10-15 dəqiqə dəmləməkdir. Manna sıyıqında bir çox kalori var - 100 qr məhsulu üçün 180-200 kkal.
Yanal ilə manna sıyıq. 150 qram qaynar suda nazik bir reaktiv olan yuxuya getdi. Bir qaynadək gətirin və daim qarışır, 15 dəqiqə aşağı istilikdə qaynadın. 150 qram süd duzu, şəkər siropu və qaynadılır. Yaranan maye seyreltici sıyıq və başqa 5 dəqiqə bişirin 5. Hazır sıyıqda yağ və xam sarıya qoyun. Bir kaşığı soyudulmuş süddə sarısı seyreltilir. Yağ, duz və şəkər siropu dadına əlavə edin. Sübut edilmiş istehsalçılardan yumurta alın.
Yumurta ilə manna sıyığı. Yuxarıda göstərildiyi kimi semal sıyığı bişirin və çırpılmış bir yumurta çırpılmış köpük təqdim edin. Bu cür sıyıq meyvə və ya tıxac (tercihen xam) ilə verilə bilər. Xam Jamı necə bişirmək olar, tapa bilərsiniz. Zərərdən tıxac üçün bir resept təsvir edilmişdir, ancaq belə bir tıxacı hər hansı bir giləmeyvədən, hətta dondurulmuşdan hazırlaya bilərsiniz.
Müxtəlif üçün bişirmək olar manna dənli bitkilərin pudingi . Yuxarıda göstərildiyi kimi, sitin sıyığı yumurta ilə bişirmək və sıyıqda bişirmək, sıyıq sıyığını şəklinə qoyaraq, yağla yağlanmış və əzilmiş şəkildə ovuşdurun.
Bir yumurta ilə çoxlu bir yumurta olan sıyıq, qalın və sulu hala gələnə qədər, uğur qazanacaqsınız manu CREE Kremi . Bu cür krem \u200b\u200bmeyvə siropu və ya mürəbbəsi ilə xidmət edilə bilər.
Manna panellərinin faydalı və zərərli xüsusiyyətləri haqqında oxuya bilərsiniz.
Körpənin necə bir sıyığı necə etmək olar?
1. Uşağın həvəslə yeməsi üçün bir iştaha, yalnız sıyıq dadlı, həm də gözəl bir şəkildə təşkil etmək lazımdır. Fantaziyanızı oyat, İnternetə baxın, necə bir qab edə bilərəm.
2. Eyni də sıyıq yeyir. Vücudunuzu vitamin və faydalı maddələrlə zənginləşdirəcəklər. Bir uşaq üçün, əlbəttə ki, ananın niyə onunla zövqlə yeməməsi aydın deyil.
3. Gözəl yeməklər alın.
4. Sıyıq haqqında maraqlı hekayələr söyləyin. Məsələn, Suvorov əsgərlərinin sıyığını güclü və sonsuz olması üçün bəsləyirdi; Rus şahzadələri sıyıq porridge-in barışıq əlaməti olaraq bişirdikləri kimi (bu "onunla birlikdə kassir" ifadəsi göründü).
5. Müəyyən olunmuş vaxtda uşağın qidalanması uşağın iştahasına da təsir göstərə bilər.
Dadlı dənli bitkilərin hazırlanması üçün ən vacib şərt, sevgi və zövqlə sıyıq hazırlamaqdır!
Sevdikləri olan bütün xoş anlar!
f Paylaş