Bişmiş kremlə dadlı tort. Resept
Çox asan hazırlanan zərif və dadlı tort. Zövqə görə digər kremdən də istifadə edə bilərsiniz. Tortun üzərini və böyürlərini xırdalanmış qoz, ovuntu, şokolad yonqarı ilə bəzəmək olar.
Ərzaqlar:
Xəmir:
- 0,5 kq kəsmik
- 1 yumurta
- 2 st. şəkər tozu
- 2 ç.q. soda
- 3 st. un
Bişmiş krem:
- 4 yumurtanın sarısı
- 1 st. şəkər tozu
- 2 x.q. un
- 3 st. süd
Hazırlanması:
1. Kəsmiyi şəkər tozu və yumurta ilə çalın. Bir qədər saxlayın (suyu çıxacaq).
2. Sodanı limon şirəsi ilə söndürün, xəmirə əlavə ein, qarışdırın.
3. Ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun, xəmiri 6 hissəyə bölün.
4. Sinini yağlayın, xəmiri içinə qoyub əvvəlcədən 170 dərəcə qızdırılmış sobada 5-7 dəqiqə (qızaranadək) bişirin (ayrılıqda 6 korj bişirəcəksiniz).
5. Krem üçün yumurta sarılarını şəkər tozu ilə çalıb soyuq süd və unu əlavə edin, yaxşıca qarışdırın, vam odda qatılaşanadək qarışdıraraq bişirin. Soyudun.
6. Korjların arasına krem çəkərək üst-üstə yığın.
7. Üzərini zövqə görə bəzəyin.
Nuş olsun!
Aile.lent.az









Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı