Bol şərbət: Süd Kadayif desert resepti
Süd Kadayif desert resepti üçün maddələr
Süd Şerbeti üçün:
600
mililitr
sutas-logo-yeni
Süd
(3 stəkan)
bir
su şüşəsi
Bu
2,5
su şüşəsi
şəkər tozu
Kadayif üçün:
150
qram
sutas-logo-yeni
Kərə yağı
(ərimiş)
500
qram
Üzərinə xırda doğranmış qoz -fındıq əlavə edərək şərbətdə bişmiş xəmir
(təzə)
bir
su şüşəsi
əzilmiş qoz ləpəsi
Yuxarıdakılar üçün:
1/2
su şüşəsi
əzilmiş qoz ləpəsi
bir
ovuc
əzilmiş fıstıq
Südlü Kadayif desert resepti necə hazırlanır?
Şərbət üçün Sütaş südünü, suyunu və dənəvər şəkərini bir qazana köçürün və qaynadək gətirin. Bu zaman qarışdırmağı unutmayın. Sonra şərbəti sobadan çıxarın və otaq temperaturunda sərinləyin.
sutas-kadayif-sarmasi-2
Kadayifləri əllərinizlə yelləyin ki, onlar ipli olsun. Ərinmiş və südlü köpüklənmiş Sütaş Yağı ilə qarışdırın və 5 dəqiqə istirahət edin.
sutas-kadayif-sarmasi-4
Sütaş Yağı ilə yağladığınız kadayifdən narıncı ölçülü parçaları götürün və uzunluğunu tezgahın üstünə qoyun. Üzərinə qoz səpin, kadayıfı bir rulona sarın və çörək qabına qoyun. Digər kadayiflər üçün də eyni şeyi edin.
sutas-kadayif-sarmasi-7
Hazırladığınız kadayıfı 200 dərəcəlik sobada təxminən 25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. 25 dəqiqənin sonunda sobanın dibinə aparın və başqa 10 dəqiqə bişirin.
sutas-kadayif-sarmasi-11
Fırından çıxardığınız kadayifin üzərinə otaq temperaturunda saxladığınız bütün isti süd şərbətini tökün və otaq temperaturunda sərinləyin.
sutas-kadayif-sarmasi-14
Şərbətini götürən kadayifin üzərinə əzilmiş püstə və qoz səpin, xidmət edən bir boşqaba qoyun və xidmət edin, ləzzət!