Böyrək daşından əziyyət çəkənlərin diqqətinə - Çarəsi bu meyvənin tumudur
Xurma bir çox insanın fikrincə ən faydalı meyvələrdən biridir. Tərkibində bol miqdarda lif və kalium olan xurmanın tumunun da özü kimi şəfalı olduğundan isə hər kəs agah deyil.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xurma tumunun faydalarını araşdırıb.
Xurmanın tumunu adətən atırıq. Lakin bu tumlar xüsusilə qaraciyər və böyrək sağlamlığına çox faydalıdır. Xurma tumlarından qaraciyər və böyrəklərin sağlamlığı üçün və bədəndən zəhərli maddələrin çıxarılması məqsədilə istifadə edilə bilər. Böyrək daşlarının və öd daşının müalicəsində də xurma tumlarından faydalana bilərsiniz. Xurmanın tumu həzmi də tənzimləyir. Ondan, həmçinin viral infeksiyaların müalicəsində istifadə edilə bilər.
Tərkibindəki yağlar saç üçün də faydalı olduğu kimi, antioksidant tərkibi sayəsində dəri xəstəliklərinin müalicəsində də istifadə edilir.
Xurma tumlarını istehlak etmək fikri hər kəsə qəribə görünə bilər. Etiraf edək ki, xurmanın tumunu istifadəyə hazır hala gətirmək bir çoxlarına çətin görünür. Lakin tərkibindəki vitamin və minerallara görə bu prosesə vaxt ayırmağa dəyər.
Əvvəlcə xurma tumunu qurutmalısınız. Qurudulmuş xurma tumlarını yağ əlavə etmədən qovurun, daha sonra isə blenderdən keçirərək və ya qəhvə üyüdücü vasitəsilə toz halına gətirin.
Bu şəkildə əldə edilən xurma tumu tozunu yeməklərə və ya salatlara əlavə edə bilərsiniz.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
İlhamə xanım çox qəlblər qırıb, ona görə də...' - Röya
O gedəndən zaman mənim üçün dayanıb
Dünyanın başqa ölkələrinə gedəndə məni tanıyan insanları görmək çox xoşdur' - Xalq artisti
Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri
Namiqdən atası ilə bağlı paylaşım - FOTO
Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı