Böyrəklər və sidik kisəsi infeksiyaları üçün təbii antibiotik
Böyrəklərində və sidik kisəsində infeksion xəstəlikləri olan adamların daima bel nahiyələrində sızıldayıcı ağrılar olur. Analizlər zamanı sidikdə dəyişikliklər, sidiyə çıxanda ağrı və ya yanğı hissinin olması böyrək və sidik kisəsində infeksiyanın olması ehtimalını təsdiqləyir. Arterial təzyiqin olması, tez-tez sidiyə çıxma da böyrəklərdə infeksiyanın olması səbəbindən baş verir.
Xəstəxana şəraitində, həkimin nəzarəti altında bu xəstəliklərin müalicəsi mümkündür. Amma ev şəraitində də təbii vasitələrlə bu infeksiyalardan xilas olmaq mümkündür. Əgər xəstə 10 dəqiqədən bir sidiyə gedirsə, sidiyinin rəngi dəyişibsə və sidik axarlarında yanma hissi varsa, bu sistitin əlamətləridir. Bu əlamətləri təbii vasitələrlə aradan qaldırmaq olar.
- 250 qram cəfəri
- 250 qram limon
- 250 qram bal
- 200 qram zeytun yağı
Hazırlanması:
Cəfərinin kökü və yarpaqları blenderdə üyüdülür, üzərinə limon qabıqlı halda əlavə edilib, yenidən üyüdülür. Üzərinə bal və zeytun yağı tökülüb qarışdırılır. Əldə olunmuş qarışıq soyuducuya qoyulur. Qarışımdan hər səhər acqarına 1 xörək qaşığı içilir. Amma balın təbii bal, limonun isə əsl limon olmağına əmin olmaq lazımdır. Kökundən torpaqdan çıxarılmış cəfərini bol su ilə yuduqdan sonra, bir neçə dəqiqə sodalı suda saxlayıb işlətmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Murad Arif Brilliant Dadaşova ilə duet oxuyacaq
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Röya və Elçin klip çəkdirir - FOTOLAR
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Meyxanaçı Kərim vəfat etdi
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd