Bu 11 qidanı soyuducunun buzluğunda saxlamaq olmaz

Bu 11 qidanı soyuducunun buzluğunda saxlamaq olmazSoyuducunun buzluğu evin ən lazım olan yerlərindən biridir. Bu yerdə bir çox ərzaqlarımızı saxlayırıq. Buzluğumuz olmasa biz bəzi qida məhsullarımızı istədiyimiz qədər saxlaya bilmərik. Biz buzlqda bir çox qida məhsullarımızı saxlayırıq. Lakin, bəzi qida məhsulları vardır ki, onları buzluqda saxlamaq olmaz . Çünki, həmin məhsullar buzluqda saxlanılan zaman onların keyfiyyəti itir və faydasız bir tullantıya çevrilirlər. Bu qida məhsullarına aşağıdakılar aiddir.
1. Bir sıra tərəvəzlər
Qarpız, alma, kartof, xiyar kimi tərəvəzlər buzluğa qoyulduqda onların keyfiyyəti itir. Bu səbəbdən də onları dondurucuya qoymaq olmaz.
2. Donmuş ət  
Buzluqdan çıxarıldıqdan sonra donu açılmış əti yenidən dondurmaq olmaz. Bu zaman ətin dadı və keyfiyyəti korlanır. Donu açılmış ətdə inkişaf etmiş bakteriyalar sonradan artıb çoxalır və orqanizm üçün zərərli hala gəlir. Bu səbəbdən də donu açılmış əti yenidən donduqmaq qəti olmaz.
3. Makaron və vermeşil
Bişmiş makaronu buzluqda saxladıqda onun keyfiyyəi tamamiə itir və istifadəyə yaramır. Bu səbəbdən də lazım olan qədər makaron bişirin və ya saxlamaq istədikdə soyuducunun aşağı hissəsində saxlayın.
4. Kofe dənələri
Kofe dənələrini buzluğa qoyduqda nəm çəkir və keyfiyyətini itirir. Kofe dənələrini buzluğa qoymaqdansa hermetik qabda saxlamaq daha münasibdir.
5. Konservlər
Konservlərin buzluqda saxlanılması qəti qadağandır. Konservlərin qapağı açıldıqda onların hermetikliyi itir Bu səbəbdən də açdıqdan sonra onlardan qısa bir zamanda istifadə etmək lazımdır.
6. Yumurta  
Yumurta buzluqda saxlanılmasına yol verilməyən qidaların siyahısında altıncı yerdə durur.
7. Kremlər
Krem formalı qida məhsullarını dondurucuda saxladıqda onlar öz keyfiyyətlərini elə itirirlər ki, əvvəkli dadları qalmır. Bu qidalara smetan, yoqurt, bişmiş krem, qatıq və s. aiddir.
8. Yumşaq pendir
Dondurucuda bərk pendirləri saxlamaq mümkün olur, amma, az sıxılmış yumşaq pendirləri dondurucuda saxlamaq mümkün olmur. Bu zaman onların dadı və keyfiyyəti itir.
9. Souslar, kraxmalla və ya unla qatılaşdırılmış qidalar  
Bu cür qidaların buzluqda saxlanılması qidaların keyfiyyətinin, görüntüsünün və dadının dəyişilməsinə səbəb olur.
10. Ərinmiş dondurma  
Ərinmiş dondurmaları yenidən buzluqda saxlamaq dondurmanın keyfiyyətini itirir. Bu zaman dondurmanın dadı da dəyişilir.
11. Qızardılmış qidalar
Qızardılmış qidaları və hazır şəkildə alınmış qidaları dondurucuda saxlamaq mümkün deyil. Bu zaman onların dadı əvvəlki kimi olmur və tərkibində bakteriyalar əmələ gəlir və orqanizm üçün təhlükəli sayılır.
Sağlamlığınıza diqqət yetirmək istəyirsinizsə o zaman qəbul etdiyinizi qidaların necə saxlanılması qaydalarını diqqətlə öyrənin və öyrəndiklərinizə əməl edin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1131   Tarix: 21 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Yaz aylarında infarkt riski artır - Hansı tədbirləri görmək lazımdır?

Mövsümi dəyişikliklər ürək sağlamlığına təsir edən mühüm amillərdən biridir. Mütəxəssislər xüsusilə yaz aylarında infarkt, ürək çatışmazlığı və insult risklərinin artdığına diqqət çəkirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

.

Süni ət təbii ətdən daha sağlamdır?

Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometaboli

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Şəkər xəstələrini insulindən ömürlük xilas edəcək TƏCRÜBƏ

Yaponiyalı alimlər gələn il şəkər xəstələrinin insulin problemini ömürlük həll edəcək unikal əməliyyat keçirməyi planlaşdırırlar. Belə ki, onlar hormon istehsal edən mədəaltı vəz hüceyrələrini donuzlardan insanlara köçürməy

.

Burun axıntısı və öskürəyi bir gündə yox edir

Son günlər yayılan qrip virusu öskürək, burun axıntısı kimi xoşagəlməz hallarla müşahidə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, şiddətli və davamlı burun axıntısı insanın gündəlik işlərini yerinə yetirməsinə mane olur

.

Yatarkən smartfonu yanımızda saxlamaq TƏHLÜKƏLİDİR?

Bir çox insanlar gecələr smartfonu çarpayının yanında və ya yastığın altında saxlayır. .   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, mobil telefondan istifadə insan sağlamlığı üçün təhlükəsizdir. Çoxsaylı tədqiqatla

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi adlarin menasi makiyaj etmek qaydalari silikon sinə xalq təbabəti gavalinin xeyri psixologiya kosmetika yuxuda qara ilan gormek bedii edebiyyat sağlamlığın sirleri veten zencefil