Bu 3 ərzaq 90% hallarda xərçəng yaradır
Bu qidalardan imtina etməklə, orqanizmdə xərçəngin inkişafını əngəlləyə, qoruna bilərsiz.
"Medicina" xəbər verir ki, dietoloq Mixail Qinzburq bədəndə bədxassəli şişlərin mutasiyalarını tətikləyən ərzaqları açıqlayıb.
"Daxildə çox iltihab olduqda elə bir maddə ayrılır ki, damar şəbəkəsini stimulə edib uzadır, bəd hüceyrələrin bölünüb çoxalmasına səbəb olur.
Orqanizm daxili iltihabı isə bəzi ərzaq tipləri artırır. Bunlar şəkər tərkibli qidalar, emal olunmuş ət məhsulları və transyağları, hətta bitki yağları, xüsusən günəbaxan artırır.
Bunları çox yeyənlərdə iltihabi proseslər başlayır, psixi və sinir sistemi də zədələnir.
Beynin neyroiltihabı olan insanlar depressib, təşvişli, əsəbi olur.
Təəssüf ki, hazırda bu qidalar uşaqlıqdan insanın rasionundadır. Ona görə 30 yaşdan sonra artıq problemlər başlayır".
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Quş qripi sürətlə yayılır – Rekord səviyyədə yoluxma
Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı
Artıq yeriməyi unutmuşam' - Qəzaya düşən müğənni
Gündə 2 ədəd mandarinin sağlamlığa faydaları
"Ledi Qaqa mənə həsəd aparır" – Elza Seyidcahan
Azərbaycanda uşaqlar arasında yeni xəstəlik yayılır - XƏBƏRDARLIQ
Muazzez Abacının sərvəti açıqlandı
Musiqiçiyə yox, ombasını böyüdənlərə hörmət qoyurlar
Enerji içkisinə görə şikəst qaldı
Səsimdən başqa hər yerim əməliyyatla düzəlib' - Ülviyyədən etiraf