Bu 3 TƏRƏVƏZ mədəni xərçəngdən qoruyur
Çin alimlərinin fikrinə görə, kartof, soğan və kələmin tez-tez qəbulu mədə xərçənginin riskini xeyli azaldır.
Alimlər 6 milyondan artıq insan iştirak edən 76 araşdırmanın nəticələrini təhlil edib bu qərara gəldilər. Araşdırmalarda qidalanma ilə xərçəngin riski arasında olan əlaqə müəyyənləşdirilirdi.
Araşdırmalar göstərib ki, kələm, kartof və soğan kimi tərəvəzləri qidalanmasına tez-tez daxil edən insanlarda mədə xərçəngi 30% daha az hallarda inkişaf edirdi.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, alimlər bu tərəvəzləri gündəlik qidalanmaya daxil etməyi tövsiyə edirlər. Təbii ki, tərəvələri qızardılmış şəkildə deyil, çiy və ya bu mümkün olmadıqda az suda və ya buğda bişirilmiş halda yeməyi tövsiyə edirlər.
Milli.Az / news.milli.az









"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Nura Suri şou-biznes haqda kitab yazacaq
"Gündüz gülüb-danışmışdıq..." - Yaşar Nurinin həyat yoldaşı
Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki
Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb
Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar
Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız