Bu insanlarda XƏRÇƏNGin inkişafı riski daha azdır

Bu insanlarda XƏRÇƏNGin inkişafı riski daha azdırXərçəngin inkişafında insanın tək fiziki sağlamlığı deyil, emosional sağlamlığı da böyük rol oynayır. Bu haqda həkim-onkoloq, cərrah, tibb elmləri namizədi İvan Karasyov məlumat verib.
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, həyata optimizmlə baxan, pozitiv, ünsiyyətcil insanlarda onkoloji xəstəliklərin inkişafı riski daha azdır. Əksinə isə pessimist, aqressiv, həyatdan narazı, neqativ emosiyalara köklənmiş insanlar daha tez-tez və daha ağır xəstələnir və onlarda xərçəngin riski də daha yüksəkdir.
Həkim qeyd edib ki, xərçəng hüceyrələrinin orqanizmdə əmələ gəlməsinin dəqiq səbəbi hələ ki məlum deyil. Lakin xroniki xəstəliklər, xroniki stress, genetik faktorlar və düzgün olmayan qidalanma xərçəngin inkişafı üçün əlverişli mühit yaradır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 858   Tarix: 03 fevral 2023
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Yorğun olanda gözlərimizi ovuşdurmağın SƏBƏBLƏRİ

Alimlər çoxlu araşdırmalar aparıb və gözlərin ovuşdurulmasının bir neçə səbəbini tapıblar. .   -a istinadən bildirir ki, yeni doğulan körpələr gözlərini ovuşdurursa, bu yorğunluğun açıq əlaməti və yuxu vaxtının gəldiyin

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Sarımsağın ziyanları

Sarımsaq həm qida, həm də dərmandır. Amma onun da çox yeyilməsinin bir çox orqanlara mənfi təsiri var. Xüsusən ac mədəyə və gün ərzində çox miqdarda çiy sarımsaq yemək fəsadlar törədə bilər. axşam.az-a istinadən sarımsağı

.

Oruc tutmaq xərçəng hüceyrələrinin qarşını alır

Oruc tutmaq immun sistemini yaxşılaşdırır, orqanizmdəki toksinləri aradan qaldırır, iltihabı azaldır, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.  AZƏRTAC-a istinadən türkiyəli həkim Özkan Akyolun mövzu ilə bağlı araşdırmasın

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Üzünüzü qazlı su ilə yuyun, görün nə baş verəcək

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2024 gozel gorunmek qadin sayti yay paltarları 2024 sağlam qida qis geyimleri öd daşı kosmetika gəncə rus dilini öyrənək həmidə dolca vetene aid bayati