Bu kartof ki var... - Oxuyun, öyrənin, belə yeyin
Kartof vitaminlərlə zəngindir və dözümlülüyü artırır, bu məhsulu daha tez-tez yeyin.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Gazeta.Ru"ya biotexnoloq Dmitri Kulikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, az miqdarda kartof yemək orqanizmin gündəlik C vitamini ehtiyacının üçdə birini təmin edəcək. Kartof həmçinin K vitamini, B qrupu vitaminləri, dəmir və ürək üçün vacib olan kaliumla zəngindir.
Kulikov həmçinin qeyd edib ki, qırmızı və ya bənövşəyi rəngli kartofda nişasta azdır. Bundan əlavə, kartofun tərkibində ürək sağlamlığına faydalı təsir göstərən və xərçəng riskini azaldan maddələr də var. Eyni zamanda, təzə sıxılmış kartof şirəsi mədə-bağırsaq traktına, qaraciyərə, endokrin sistemə, maddələr mübadiləsinə və immunitetə faydalıdır.
"Kök tərəvəzi bitki lifi ilə zəngindir, bu, dözümlülüyü və məhsuldarlığı artırır", - deyə Kulikov bildirib.
Amma biotexnoloq məhsulun faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün onu düzgün hazırlamağın vacib olduğunu deyib. Onun sözlərinə görə, ən sağlamı kartofu pörtlətməkdir.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Həmkarlarımın məclisinə qonorarla gedirəm' - Xalq artisti
Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir
Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı
Hadisə məhkəməni qazandı - Çakar təzminat ödəyəcək
Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir