Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASI

Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASIArıqlamaq üçün hər gün pəhriz saxlamağa ehtiyac yoxdur. Bu fikir həkim Krist Varadinin "Bir gündən bir pəhriz: hər şeyə imkan verən, amma çəki atdıran pəhriz" kitabında qeyd olunub.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkimin kitabda yazdığına görə, vaxtaşırı aclıq lazım olan çəkiyə və sağlamlığa qovuşmaq üçün ən yaxşı vasitədir. Bunun üçün hər gün orqanizmə əziyyət verərək ac qalmağa ehtiyac yoxdur: "Mən görürəm ki, pəhriz saxlayan insanlar 2 aydan artıq müddətdə məhdud kalori ilə kifayətlənə bilmirlər. Buna görə də onların əksəriyyəti pəhrizdən imtina edirlər.  Buna görə də düşündüm ki, insanların uzun müddət saxlaya biləcəkləri pəhriz sxemi tərtib edim. Beləliklə insanlar bir gün normal qidalanaraq, səhəri bütün gün boyunca ac qalırlar. Sonra bu pəhrizin uzun müddətli ac qalmaqdan daha çox effektli olduğu üzə çıxdı".
Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, bir gündən bir aclıq zamanı həmin günlərdə insan cəmi 500 kalori xərcləyir. Digər günlərdə isə insanı adi qaydada qidalanmasına baxmayaraq, yenə də çəki verməyə davam edir.
Aclıq - orqanizmin maddələr mübadiləsini yenidən işə salır. Bu zaman bədən enerji kimi öz piy ehtiyatlarından istifadə edir.
Pəhrizin ən çətin müddət  ilk 7-10 gün hesab edilir.  Bu müddət hətta insulin müqaviməti olan, qanda xolesterinin miqdarı və qan təzyiqi yüksək olan insanlar üçün daha uzun və çətin ola bilər.
Təxminən 10 faiz insanlarda baş ağrıları və aclıq hissi narahatlıq yaradır.
Aclıq zamanı orqanizm enerji mənbəyi kimi şəkərdən deyil piylərdən istifadə edir ki, bu da arıqlamaq üçün ən yaxşı üsul hesab edilir.
Əgər siz 25 kq çəkidən azad olmaq istəyirsinizsə, o zaman, təxminən 6 ay müddətində bu pəhrizə riayət etməlisiniz. Yalnız bundan sonra normal qidalanmaya keçə bilərsiniz. Lakin bundan sonra da qida rejiminə ciddi nəzarət etmək tələb olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1177   Tarix: 24 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

qadın geyimi reseptler toy makiyaji sekilleri arıqlama vasitələri 2025 payiz qis kolleksiyasi toy ucun dizayn yuxusuzluq kosmetika seksler kahfe falı novruz bayramına aid zehmet ve zinet sevda