Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASI

Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASIArıqlamaq üçün hər gün pəhriz saxlamağa ehtiyac yoxdur. Bu fikir həkim Krist Varadinin "Bir gündən bir pəhriz: hər şeyə imkan verən, amma çəki atdıran pəhriz" kitabında qeyd olunub.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkimin kitabda yazdığına görə, vaxtaşırı aclıq lazım olan çəkiyə və sağlamlığa qovuşmaq üçün ən yaxşı vasitədir. Bunun üçün hər gün orqanizmə əziyyət verərək ac qalmağa ehtiyac yoxdur: "Mən görürəm ki, pəhriz saxlayan insanlar 2 aydan artıq müddətdə məhdud kalori ilə kifayətlənə bilmirlər. Buna görə də onların əksəriyyəti pəhrizdən imtina edirlər.  Buna görə də düşündüm ki, insanların uzun müddət saxlaya biləcəkləri pəhriz sxemi tərtib edim. Beləliklə insanlar bir gün normal qidalanaraq, səhəri bütün gün boyunca ac qalırlar. Sonra bu pəhrizin uzun müddətli ac qalmaqdan daha çox effektli olduğu üzə çıxdı".
Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, bir gündən bir aclıq zamanı həmin günlərdə insan cəmi 500 kalori xərcləyir. Digər günlərdə isə insanı adi qaydada qidalanmasına baxmayaraq, yenə də çəki verməyə davam edir.
Aclıq - orqanizmin maddələr mübadiləsini yenidən işə salır. Bu zaman bədən enerji kimi öz piy ehtiyatlarından istifadə edir.
Pəhrizin ən çətin müddət  ilk 7-10 gün hesab edilir.  Bu müddət hətta insulin müqaviməti olan, qanda xolesterinin miqdarı və qan təzyiqi yüksək olan insanlar üçün daha uzun və çətin ola bilər.
Təxminən 10 faiz insanlarda baş ağrıları və aclıq hissi narahatlıq yaradır.
Aclıq zamanı orqanizm enerji mənbəyi kimi şəkərdən deyil piylərdən istifadə edir ki, bu da arıqlamaq üçün ən yaxşı üsul hesab edilir.
Əgər siz 25 kq çəkidən azad olmaq istəyirsinizsə, o zaman, təxminən 6 ay müddətində bu pəhrizə riayət etməlisiniz. Yalnız bundan sonra normal qidalanmaya keçə bilərsiniz. Lakin bundan sonra da qida rejiminə ciddi nəzarət etmək tələb olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1030   Tarix: 24 aprel 2022
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Pişiyinizin xəstə olduğunu necə başa düşmək olar? - Burnuna toxunmayın

Bir çox pişik sahibləri ev heyvanlarının quru və isti burnundan narahatdırlar. Əslində, bu, şübhəli bir əlamətdir, çünki heyvanlar yuxuda olduqda, burunları tez-tez quruyur. Bundan əlavə, evdə rütubətin səviyyəsini nəzər

.

Bu xəstəliklər xərçəngə çevrilə bilər - Xəbərdarlıq

Bağırsaq polipləri, qastrit, xroniki gedişdə anal çatlar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "FederalPress"ə onkoloq-ginekoloq Yekaterina Timofeyeva məlumat verib . "Bu

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI

Bir çoxlarının sevimli səhər yeməyinin sağlamlığa zərərli olduğu ortaya çıxıb. .   -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı qastroenteroloq Dilarə Lebedeva danışıb. . Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyi xroniki yorğunluqdan

.

Qulaq cingildəməsinin elmi izahı

Qulaqlardakı davamlı səslər təhlükəli bir siqnal ola bilər. Bu əlamətin səbəbinin B12 vitamini çatışmazlığı olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu əlaməti "tinnitus" adlandırırlar. Bu əlaqəni

.

Dərdlərə dərman aspirin hansı ağacdan hazırlanır?

Dərdlərə dərman aspirin bu ağacdan hazırlanır. Söyüd yarpağının bel ağrılarının müalicəsində ən güclü üsullardan biri olduğunu bilirdiniz?. -a istinadən söyüd yarpağının bu inanılmaz faydası barədə yazını təqdim edir. . Söyü

.

Hər səhər bir ovuc badam yeməyin faydaları

Badamın sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır. Xüsusilə də hər səhər bir ovuc badam yesəniz. -ə istinadən bildirir ki, səhərləri ac qarına yeyilən badamın orqanixmə verdiyi inanılmaz faydaları təqdim edir:. Pəhriz saxlayand

.

Bu qan qrupuna aid olan insanlarda insult riski YÜKSƏKDİR

A (II) qan qrupunda olan insanların 60 yaşından əvvəl insult keçirmə riskinin digər qan qruplarına nisbətən daha yüksək olduğu açıqlanıb. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Merilend Universitetinin tədqiqatçıları araşdırm

.

Niyə qızartmazdan əvvəl kartofun üzərinə un səpirlər? - Faydalı hiylə

Bəzən kartof qızardarkən dilimlərin bir hissəsi yanır, digər hissəsi isə çiy qalır .Ən çətin şey, xoş bir rəngin iştahaaçan görünüşə nail olmaqdır. Bəs, biz dadlı və xoş görünüşlü kartofları necə hazırlaya bilərik? .   -

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi gelinlikler aksessuarlar gəlin qayınana uzdeki qara noqteler cinsi mövzular xına bəzəkləri kosmetika nizami gəncəvi oglan evi xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır fitat novruz haqistalari