Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASI

Bu pəhrizlə yemək yeyib arıqlayacaqsınız - QAYDASIArıqlamaq üçün hər gün pəhriz saxlamağa ehtiyac yoxdur. Bu fikir həkim Krist Varadinin "Bir gündən bir pəhriz: hər şeyə imkan verən, amma çəki atdıran pəhriz" kitabında qeyd olunub.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkimin kitabda yazdığına görə, vaxtaşırı aclıq lazım olan çəkiyə və sağlamlığa qovuşmaq üçün ən yaxşı vasitədir. Bunun üçün hər gün orqanizmə əziyyət verərək ac qalmağa ehtiyac yoxdur: "Mən görürəm ki, pəhriz saxlayan insanlar 2 aydan artıq müddətdə məhdud kalori ilə kifayətlənə bilmirlər. Buna görə də onların əksəriyyəti pəhrizdən imtina edirlər.  Buna görə də düşündüm ki, insanların uzun müddət saxlaya biləcəkləri pəhriz sxemi tərtib edim. Beləliklə insanlar bir gün normal qidalanaraq, səhəri bütün gün boyunca ac qalırlar. Sonra bu pəhrizin uzun müddətli ac qalmaqdan daha çox effektli olduğu üzə çıxdı".
Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, bir gündən bir aclıq zamanı həmin günlərdə insan cəmi 500 kalori xərcləyir. Digər günlərdə isə insanı adi qaydada qidalanmasına baxmayaraq, yenə də çəki verməyə davam edir.
Aclıq - orqanizmin maddələr mübadiləsini yenidən işə salır. Bu zaman bədən enerji kimi öz piy ehtiyatlarından istifadə edir.
Pəhrizin ən çətin müddət  ilk 7-10 gün hesab edilir.  Bu müddət hətta insulin müqaviməti olan, qanda xolesterinin miqdarı və qan təzyiqi yüksək olan insanlar üçün daha uzun və çətin ola bilər.
Təxminən 10 faiz insanlarda baş ağrıları və aclıq hissi narahatlıq yaradır.
Aclıq zamanı orqanizm enerji mənbəyi kimi şəkərdən deyil piylərdən istifadə edir ki, bu da arıqlamaq üçün ən yaxşı üsul hesab edilir.
Əgər siz 25 kq çəkidən azad olmaq istəyirsinizsə, o zaman, təxminən 6 ay müddətində bu pəhrizə riayət etməlisiniz. Yalnız bundan sonra normal qidalanmaya keçə bilərsiniz. Lakin bundan sonra da qida rejiminə ciddi nəzarət etmək tələb olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1179   Tarix: 24 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

turlar.az

makiyaj instagram sac duzumleri reseptler xorionik qonadotropin xinayaxdi sozleri qiymenin hazirlanmasi balıq və dəniz məhsulları kosmetika novruz bayramı haxışta saglam qidalanma zencefil şəkərbura mekteb