Bu qan qrupundan olan insanlar çox yaşayır

Bu qan qrupundan olan insanlar çox yaşayırBəzi ölkələrdə qan qruplarına xüsusi diqqət yetirilir. Məsələn, Yaponiyada şikayətçinin hansı xarakterə sahib olduğunu dərhal başa düşmək üçün istintaq zamanı bu barədə soruşa bilərlər.
Alimlər qan qrupunun xasiyyətə hər hansı bir şəkildə təsir edə biləcəyinə əmin deyillər, lakin sağlamlığımız birbaşa onunla əlaqəlidir və bunun üçün elmi əsaslandırılmış dəlillər tapılıb.
Rusiyalı alimlər bildirilib ki, birinci qan qrupunun nümayəndələri dünyada ən uzunömürlülər siyahısına daxil edilir. Onlar ürək və beyinlə əlaqəli xəstəliklərə daha az həssasdırlar və müxtəlif infeksiyalara qarşı yaxşı müqavimət göstərirlər. Lakin zəif laxtalanma səbəbindən hər hansı travmadan sonra birinci qrupuna aid insanların qan itirmədən ölə bilərlər.
İkinci qrupun qan daşıyıcıları infeksiyalara həssasdırlar, onlarda tez-tez soyuqdəymə müşahidə olunur. Şəkərli diabet və alkoqolizm adrenal vəzlərinin pozulması nəticəsində yaranır və qanda qlükoza çatışmazlığına gətirib çıxarır. Bu da şüuraltı alkoqol istəyinə səbəb ola bilər. İkinci qrupun nümayəndələri sağlamlıqlarına diqqətlə izləməlidirlər - onlarda venoz tromboz və infarkt riski də yüksəkdir.
Üçüncü qan qrupu olan insanlar da ürək xəstəliklərinə qarşı daha diqqətli olmalıdılar. Onlar angina və onkoloji xəstəliklərə meyllidirlər. Bununla belə müsbət cəhətlər var - bu qrupun nümayəndələrində böyrək daşları yaranma ehtimalı daha azdır.
Dördüncü qan qrupunda olan insanlar ürək sağlamlığı və infeksiyalara diqqət yetirməlidirlər: xəstələrin tibbi anemnezində ürək xəstəliklərinə daha çox rast gəlinir və immunitet iltihabi proseslərdə yetərli reaksiya göstərmir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1131   Tarix: 06 iyul 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

turlar.az

yaz geyimleri 2025 sade makiyaj sekilleri hamilelikde qidalanma intim piercing diş ağrısı vətənə aid atalar sözü sengulum nagili kosmetika naz mila kondom baldiza aid hakisda kahfe falı salatlar