Bu qida xərçəng riskini azaldır
ABŞ-da aparılan araşdırmalara görə, göbələk xərçəng riskini azaldır.
Milli.Az xəbər verir ki, Pensilvaniya Universitetinin məlumatına görə, gündə 18 qram göbələk yeyən insanların, yeməyənlərə görə xərçəngə tutulma riski 45 faiz daha azdır.
Məlumatlar 1966-2020 illəri arasında aparılan 17 xərçəng çalışması və 19 min 500 xəstəni analiz etməklə əldə olunub.
Mütəxəssislər, vitaminlər və antioksidanlarla zəngin olan göbələyin xərçəngə qarşı qalxan funksiyası yerinə yetirdiyi, orqanizmi stressə qarşı qoruduğunu qeyd ediblər. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa