Bu qidalar dərinin qırışmasına yol açır

Bu qidalar dərinin qırışmasına yol açırGöz ətrafındakı dəri son dərəcə incədir və elastikliyi zəifdir. Bundan başqa, bu hissəni gərgin saxlayan yalnız bir əzələ var.
Odur ki, göz ətrafı asanlıqla qırışır. Gözaltı şişkinliyin əsas səbəblərindən biri yuxusuzluq olsa da, qidalanmanın da burada payı az deyil.
Publika.az bu yazıda oxuculara gözətrafı dəriyə həm mənfi, həm də müsbət təsir edən qidaların siyahısını təqdim edir.
Konservləşdirilmiş noxud və lobya
Noxud və qara lobya kimi konservlər içərisinə çox natrium daxil olduğundan sağlamlığımız üçün zərərlidir. Bu, bir çox sağlamlıq probleminə yol aça və gözətrafının şişməsinə səbəb ola bilər. Bu səbəblə onları bişirməzdən əvvəl natriumun çıxması üçün yaxşıca yaxalayın və ya suda saxlayın.
Pomidor
Pomidor solanin ehtiva edən bitki qrupuna aiddir. Solanin iltihablanma və şişkinliyə səbəb olur. Bu baxımdan rasiona həddən artıq pomidor daxil etməyin.
Qlüten dözümsüzlüyü
Buğda, arpa və ya çovdar allergiya və ya qluten dözümsüzlü varsa, bunlardan hazırlanan hər hansı biri məhsulu yemək şişkinlik yaradır.
Laktoza dözümsüzlüyü
Laktoza dözümsüzlüyü xüsusən yeniyetmələrdə və dünya əhalisinin təxminən 65 faizində rast gəlinir. Lazımsız şişkinliyin olmasına səbəb olan süd və süd məhsullarından uzaq durun. Buraya dondurma da daxildir!
Rafinə edilmiş şəkər
Şəkər ağla gələn ən enflamatuar (iltihablanma) qidalardan biridir. Bədənin hər yerində iltihablanmaya səbəb olur, xüsusilə bu hal gözlərin ətrafında daha aydın şəkildə özünü göstərir. Çünki dəri incədir və şişməyə meyillidir. Süni şəkər və ya qatqılar gözətrafı üçün dəri üçün təhlükəlidir.
Qırmızı istiot
Pomidorlar kimi, qırmızı bibərlər də eyni kateqoriyaya daxildir. Pomidordan tək fərqi odur ki, tərkibinə toxumaların yanmasına və iltihablanmalarına səbəb ola biləcək kapsaisin adlı birləşmə daxildir. Və bu iltihab gözlərinizin ətrafında asanlıqla yarana bilər.
Gözətrafı üçün faydalı qidalar
Cəfəri
Cəfəri böyrəklərdə yaranan bədəndəki artıq mayeni atır. Səhərlər gözətarfında şişkinlik və qara halqalar yaranırsa, müntəzəm olaraq cəfəri yeməyə laqeydlik etməyin.
Yulaf püresi
Gözaltı torba və şişkinliyi azaltmaq üçün səhər yeməyində yulaf püreyə üstünlük verin. Yulaf lif baxımından zəngindir və bağırsaq hərəkətlərini asanlaşdırır, beləliklə, şişi azaldır.
Avokado
Avokado gözlərə daha çox maska kimi daha effektlidir. Onu dilimləyib gözünüzün üstünə yerləşdirin. Təxminən 10 dəqiqə qədər saxlayın. Tünd halqalar K vitamini çatışmazlığından qaynaqlanır, avokado isə bu məsələdə zəngindir.
Soyuq xiyar
Soyudulmuş xiyar dilimlərini gözünüzə qoyub 10-15 dəqiqə saxlayın. Bu, yorğun gözləri canlandırmaq və işıqlandırmaq üçün effektli üsuldur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1082   Tarix: 05 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidalar baş ağrısına səbəb olur – Xəbərdarlıq

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi gündəlik qidalar baş ağrısının əsas səbəblərindən biri ola bilər. Xüsusilə miqren və gərginlik tipli baş ağrısından əziyyət çəkən insanlar üçün qida seçimi çox önəmlidir. xəbər veri

.

Gündəlik neçə saat qulaqcıq istifadə edə bilərik?

Mütəxəssislər gündəlik qulaqlıq istifadəsi ilə bağlı vacib xəbərdarlıq ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, qulaqlıqlardan istifadə zamanı səsin çox yüksək səviyyəyə qaldırılması eşitmə qabiliyyətinə ciddi zərə

.

Saxta şərabı necə seçmək olar?

Saxta şərabı ayırd etməyin üsulları açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın keyfiyyətə nəzarət qurumu "Roskachestvo" şərabın keyfiyyətini müəyyən etmək üçün əsas əlamətləri açıqlayıb. Qurumun sədr müavini Yelena Saratseva bildiri

.

50 yaşı keçən kişiləri nələr təhdid edir?

Yaş artdıqca kişilərin orqanizmində fizioloji dəyişikliklər baş verir və bir sıra xəstəliklərin yaranma riski yüksəlir. xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, 50 yaşdan sonra sağlam həyat tərzi və müntəzəm tibb

.

Bu iki qidanı birlikdə yemək yaddaşınızı möhkəmləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, qaragilə və qoz birlikdə istehlak edildikdə "super beyin qəlyanaltısı"na çevrilir. xəbər verir ki, bu iki sadə qida, uzunmüddətli perspektivdə beynin qorunmasına və yaddaşın güclənməsin

.

İbn Sinanın şəfa sirri: Qaraciyəri təmizləyir, sümükləri "daş" kimi edir

Təbiətin təqdim etdiyi şəfa mənbələri bir çox xəstəliyə qarşı təsirli olur. "Tibbin atası" kimi tanınan İbn Sinanın tez-tez tövsiyə etdiyi bu möcüzəvi bitki həm qaraciyəri təmizləyir, həm də sümük sağlamlığını bərp

.

Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?

Qəhvə istehlakının vaxtı bədənin kofeinə reaksiyasına təsir göstərir. Səhər qəhvəsi diqqət və konsentrasiyanı artırır, günorta qəhvəsi isə yuxululuğu azalda bilər, lakin gecə yuxusuna mane ola bilər. bu barədə "Verywel

.

Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT

Bədənimizin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir hissəsi - boyun əslində sağlamlıq vəziyyətimiz haqqında mühüm məlumatlar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, boyun çevrəsinin normaldan daha qalın və ya incə olması potensia

.

Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir

Payızda immuniteti gücləndirmək xüsusilə vacibdir. Bir çoxu düşünür ki, immunitet üçün çoxlu meyvə yemək lazımdır. Lakin payızda yağsız ət və qatıq immuniteti gücləndirməyə kömək edə bilər. Payızda immunitet sisteminizi gücləndirmə

turlar.az

gozel gorunmek sade makiyaj sekilleri qaşların formalari qrip zökəm portagalin faydasi keyks dieta kosmetika ginekoloq oyunlar hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz sirniyatlar haxışda