Bu qidalar dişləri ağardır. Təbii ağardıcılar

Bu qidalar dişləri ağardır. Təbii ağardıcılarBəyaz dişlər və parıltılı bir gülümsəməyə sahib olmaq hər kəsin arzusudur.
Ancaq çay və siqaret kimi xarici faktorlar dişlərin bəyazlığını itirməsinə səbəb olur. Ağız və diş sağlamlığı mütəxəssisi Aslı Tapan bəzi qidalar vasitəsilə təbii yolla dişlərin ağardılması üsulları barədə məlumat verib.
Çiyələk
Gözəl dadı və qoxusu ilə tanınan bu meyvə dişlərin üzərində ləkələrin yaranmasının qarşısını alır. Ancaq çiyələyin tərkibindəki turşu və şəkər diş minasına zərər verə bilər. Bu səbəbdən də yedikdən sonra su içmək və ya ağzı yaxalamaq məsləhətdir.
Portağal
Bu meyvənin qabığının içindən təbii diş məcunu əldə edilir. Həftədə bir neçə dəfə tətbiq edilməsi fayda verər.
Alma sirkəsi və limon suyu
Dişlərin ağardılmasında faydalı olan bu təbii məhsullar tez-tez istifadə olunduqda diş minasına zərər verərək çürüklərin yaranmasının sürətləndirə bilər. Bu səbəbdən də diqqətli şəkildə istifadə olunmalıdır. Ən sağlam ağardıcı məhsullar isə lifli məhsullardır. Dişləri ləkə əmələ gətirən bakteriyalardan təmizləyərək ağız və diş sağlamlığında əhəmiyyətli rol oynayır. Bunlar alma, kök, gül kələm və armud hesab olunur.
Dişlərinizi güclü saxlamaq üçün bu qidaları yeyin:
Süd
Çənə sümüklərini gücləndirib diş əti xəstəliyindən qoruyur. Kalsium baxımından çox əhəmiyyətlidir.
Qızılbalıq (somon balığı)
Uşaqlarda dişlərin inkişafına çox yardımçı olan bu qida D vitamini və kalsiumla zəngindir.
Portağal və sitrus bitkiləri
C vitamini ilə bol olan bu qidalar dişin sərt təbəqəsini gücləndirir, dişləri turşulara qarşı qoruyur, diş əti iltihabının qarşısını alır, birləşdirici toxumanı gücləndirir, diş ətlərinin sağlam qalmasını təmin edir.
Çiyələk
Təbii diş ağardıcı bu qida C vitamini ilə zəngin olub diş əti sağlamlığını qoruyur.
Su
Ağzın içində yuyucu təsiri əvəzolunmazdır və tüpürcək səviyyəsini yüksək saxlayır.
Brokoli
Antioksidant xüsusiyyəti ilə deyil, dişləri turşuluqdan qoruyan xüsusiyyəti ilə tanınır. Diş minası üzərində müdafiə qalxanı əmələ gətirir.
Küncüt toxumu
Dişlərdə bakteriyaların əmələ gəlməsini azaldır və bu səbəbdən də diş əti sağlamlığı üçün böyük əhəmiyyət daşıyır.
Badam və quru meyvələr
Ağızda təmizləyici təsirə malik olub diş əti üzərində ərp təbəqəsinin yaranmasının qarşısını alır. Diş əti sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir.
Adaçayı (sürvə)
Bu təbii məhsulla diş fırçalamaq və qarqara etmək ağız sağlamlığı baxımından çox önəmlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 904   Tarix: 03 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu əlamətlər sizdə də varsa, diqqət edin

Cəmiyyət arasında kifayət qədər yayılmış olmasına baxmayaraq, çox vaxt fərq edilməyən hipertoniya, yəni yüksək qan təzyiqi, mütəxəssislərə görə səssiz irəliləyən ən təhlükəli sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Mütəxəssislə

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Aspirinin diabetə də xeyri var imiş

Aspirin diabet xəstələrində ürək riskini azalda bilər. xəbər verir ki, ABŞ-nin Pittsburq Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, az dozada aspirin qəbul etmək ikinci tip şəkərli diabeti olan insanlarda ürək və beyi

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

Yaddaş üçün möcüzəvi qida: Həftədə bir dəfə yemək bəs edir

Yeni elmi araşdırma pendirin beyinə olan təsiri ilə bağlı maraqlı nəticələr ortaya qoyub. 8 minə yaxın insanın iştirak etdiyi tədqiqatda məlum olub ki, həftədə ən az bir dəfə pendir yeyənlərdə demans riski 24 faiz daha aşağıdır

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

.

Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı

Seneqalda sentyabrın sonunda başlayan "Rift Vadisi Qızdırması" epidemiyası getdikcə daha da geniş yayılır. xəbər verir ki, ölkənin Səhiyyə Nazirliyinin məlumatına görə, aşkarlanan 381 yoluxmadan 312 nəfər sağalıb

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti

Sağlamlıq riskləri barədə məlumatlı olmaq və hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu bilmək həyatınıza nəzarəti artırır. -ın xəbərinə görə, bəzi əlamətlər o qədər zəif olur ki, insanlar onları çox vaxt hiss etmir v

turlar.az

adlarin menasi hamiləlik qaşların formalari viruslar uşaqlara yemək hazırlama maraqlıdır psixologiya kosmetika irem derici rus dili 2ci ders salatlar intim həsən bəy zərdabi