Bu qidalar miqrenə səbəb olur
Miqren, şiddətli və zəiflədən baş ağrılarından daha çox olan nevroloji bir vəziyyətdir. Xüsusilə premenstrüel sindrom (PMS) dövründə qadınlara daha tez-tez təsir göstərir, çünki mast hüceyrələrində estrogen reseptorları var. Baş ağrıları tez-tez yaranırsa, qida rasionuna yenidən nəzərdən keçirməlisiniz.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, miqren bir çox səbəbə görə yarana bilər.
Qadın cinsi hormonlarındakı dalğalanmalar mast hüceyrələrindən əhəmiyyətli miqdarda histamin buraxa bilər ki, bu da öz növbəsində miqrenlərə səbəb olur.
Qidalardakı yüksək histamin səviyyələri, xüsusən də bir insanda həssaslığı artıran və mast hüceyrələrinin aktivləşmə sindromu və xroniki iltihaba səbəb olan DAO fermentində çatışmazlıq olduqda, miqrenlərə səbəb ola bilər.
Histaminlə zəngin qidalara aşağıdakılar daxildir:
Alkoqol və qəhvə
Fermentasiya edilmiş qidalar: kombucha, qatıq, kefir, kəsmik
Dəniz məhsulları: istiridyə, midye, xərçəngkimilər, xərçənglər, lobsterlər, karides
Kolbasa
Avokado
Badımcan
Qurudulmuş meyvələr
İspanaq
Yaşlı pendirlər
Bəs, miqrenin qarşısını necə almaq olar?
Yuxunu normallaşdırın: sirkadiyalı ritminizə əməl edin, səhərlər bol gün işığı alın.
Meditasiya və məşq: Daimi yoqa və digər fiziki məşqlər stressi idarə etməyə kömək edə bilər.
Qeyri-dərman tədbirləri ilə stressi idarə edin: Dərin nəfəs alma və istirahət kimi üsullardan istifadə edin.
Pəhriz əlavələri: Mast hüceyrə dərmanları miqrenin qarşısını almaqda faydalı ola bilər.
Milli.Az