Bu qidalar viruslardan qoruyur
Həkim-dietoloqlar viruslara qarşı təsirli olan qidaları açıqlayıblar. Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, onlar qeyd edib ki, immuniteti viruslara qarşı gücləndirən element sinkdir. Bu mineralsız immun hüceyrələri, xüsusən leykositlər işləyə bilmir.
Sink isə çox miqdarda mal əti, quzu əti, mal qaraciyəri, balıq, dəniz məhsulları, bəzi paxlalılarda olur.
Bundan başqa, C vitamini immun sistem üçün vacibdir. O, qrip, zökəm kimi xəstəliklərin yüngül keçməsini təmin edir.
Ona görə həkimlər viruslara qarşı çaytikanı, sitrus meyvələri, pomidor şirəsi, qarağat, çiyələk və s. bol yeməyi məsləhət görürlər.
E vitamini immun sistemin antitellərin hasilatı üçün lazımdır. E vitamini badam, çərəzlər, kətan toxumu, günəbaxan tumlarında olur.
Balıq və sarımsaq isə qırmızı qan hüceyrələrini artırır.
Bağırsaqların mikrflorasının güclü olması üçün qatıq və kefir yeyin.
Milli.Az /news.milli.az









Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq
Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?
Güllünün qızı həbs edildi
Evrim Akın aparıcısı olduğu verilişdən ayrıldı
İnnabın faydası və zərərləri
Heydər Əliyevin bizə ən böyük hədiyyəsi Prezident İlham Əliyevdir' - Xalq artisti
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto