Bu qidaları əsla soyuducuya qoymayın - Təhlükə saçır, amma xəbəriniz olmur

Bu qidaları əsla soyuducuya qoymayın - Təhlükə saçır, amma xəbəriniz olmurMeyvə və tərəvəzlər vasitəsilə orqanizmin ehtiyac duyduğu vitaminlər, mineral və bir çox ünsürlərin tələbatını ödəyə bilirik. Təbii, bunun üçün onların da sağlığını qorumaq lazımdır. Bəzi meyvə və tərəvəzlərin əsla soyuducuya qoyulmaması məsləhət görülür. Bir çox qida soyuducuda xarab olmadan qalsa da, bəziləri tərkibindəki faydalı qida maddələrini itirir.
Milli.Az soyuducuya qoyularkən təhlükə saçan qidaların siyahısını təqdim edir.
Pomidor
Pomidorun soyuducuda qumlu hala gələn quruluşu dadını azaldır. Sürətlə yumşalmağa başladığı üçün bakteriyalar əmələ gəlir və bu halda istifadə ediləndə sağlıqda problem yaradır.
Kartof
Dadı və toxumaları mənfi təsir görür. Kartof yavaş-yavaş çürüməyə başlayar, amma soyuducuda olduğu üçün görüntüsündə dəyişiklik olmaz. Buna görə də çürüdüyü bəlli olmaz.
Sarımsaq
Quru və sərin şəraitdə 3 ay boyunca olduğu kimi qalır. Soyuducuda ikən ətrafındakı hava anti-sarımsaq təsiri göstərir.
Kofe
Soyuducuda nəmlənir və ləzzətini itirir. Qısa müddət sonra boyatlayır.
Şirniyyatlar
Şəkərli qidaları soyuducudan uzaq saxlamaqda fayda var. Çünki onların ləzzəti və forması dəyişir.
Ananas
Ananas kimi tropik meyvələri soyuducuda saxlamaq qısa müddətdə çürüməsinə səbəb olur.
Qarpız
Soyuducu havası qarpızın tez müddətdə xarab olmasına səbəb olur.
Çörək
Bişmiş un məmulatları soyuducuda təzəliyini itirir.
Reyhan
Soyuducuya qoyulduğu andan etibarən rəngi, dadı və qoxusu dəyişir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1243   Tarix: 11 oktyabr 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu

Dünyada sağlam həyat tərzi sürətlə yayılır və bir çoxları hansı çayın daha faydalı olduğu ilə maraqlanır. İngiltərədə qidalanma elmi sahəsində aparılan son araşdırma isə çay dünyasında böyük diqqət çəkib. Sınaqdan keçirilə

.

Kişilər niyə üşüyür, qadınlar yox?

Qadınların kişilərə nisbətən niyə daim isti hiss etmə səbəbləri araşdırılıb. xəbər verir ki, avstraliyalı cərrah Zak Terner "Nature Climate Change" jurnalında dərc olunmuş araşdırmaya istinad edib. Məlumat New Yor

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur

Mütəxəssislər qeyd edir ki, darçın həm dadına, həm də sağlamlığa olan faydalarına görə ən dəyərli ədviyyatlardan biridir. xəbər verir ki, onun tərkibindəki təbii maddələr qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyir, xolesterin

.

"Payızda xəstələnməmək istəyirsinizsə naharda kələm turşusu yeyin"

Payızın sonuna yaxın orqanizm hava və işıq dəyişikliklərinə uyğunlaşmağa çalışır və bu dövrdə çoxları özünü yorğun hiss edir. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq və qidalanma mütəxəssisi Darya Xaykina deyib. "Sağlamlığı

.

İstirahət günlərində nəyə görə xəstələnirik?

İşləyən insanların əksəriyyəti azı bir dəfə istirahət gününün ilk saatlarında və ya bütün günü boyunca baş ağrısı, halsızlıq və güclü yorğunluq kimi hisslərlə qarşılaşıb. xəbər verir ki, alimlər bu halın səbəbini araşdırara

.

Alimlər ağciyər xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı

Ağciyər xərçəngi iltihab nəticəsində inkişaf edə bilər. xəbər verir ki, Texas Universitetinin tədqiqatçıları bu qənətə gəliblər. Belə ki, ağciyər toxumalarında baş verən iltihab görünən şiş yaranmadan əvvəl xərçəngin inkişafın

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

turlar.az

geyim seçimi yaz geyimleri 2025 yemek reseptleri elm haqqında atalar sözleri parfümeriya hakışta sözləri dirnaq ucun maska kosmetika sirniyatlar burclər qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə yemekler hakışta