Bu xərçəng növü soyuqdəymə ilə səhv salınır - XƏBƏRDARLIQ

Bu xərçəng növü soyuqdəymə ilə səhv salınır - XƏBƏRDARLIQAğciyər xərçəngi ən təhlükəli onkoloji xəstəliklərdən biridir. Onun erkən mərhələdə aşkarlanması çətin olur, çünki ilkin simptomlar tez-tez soyuqdəymə ilə qarışdırılır. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik irəlilədikcə, əlamətlər daha qabarıq hala gəlir və digər xəstəliklərlə səhv salına bilər. 
Aşağıdakı simptomlar xüsusilə diqqətə alınmalıdır:
1. Davamlı öskürək - Zamanla şiddətlənən, bəzən qanlı bəlğəmlə müşayiət olunan öskürək. Əgər öskürək 3 həftədən çox davam edirsə, bu, xəbərdarlıq əlaməti ola bilər.
2. Xroniki yorğunluq - Daimi halsızlıq və aşağı enerji səviyyəsi.
3. Səsin xırıltısı - Səs tembrinin dəyişməsi, boğazda xırıltılı səslərin yaranması.
4. Tez-tez sinə infeksiyaları - Xüsusilə bronxit və pnevmoniyanın təkrarlanması.
5. Sinə və ya çiyin ağrısı - Nəfəs alarkən və ya öskürərkən güclənən ağrı.
6. Nəfəs darlığı - Çətinliklə nəfəs alma və ya nəfəs alarkən hırıltı.
7. İştahsızlıq və səbəbsiz kilo itkisi - Əsasən irəliləmiş mərhələlərdə rast gəlinir.
8. Barmaqlarda dəyişikliklər - Barmaq uclarının qalınlaşması (hipokrat barmaqları).
9. Yutmaqda çətinlik - Yemək və maye qəbulunda problem.
10. Üz və boyun şişkinliyi - Şiş toxumalarının qan damarlarını sıxması nəticəsində yaranır.
Ağciyər Xərçənginin Risk Faktorları
Xəstəliyin inkişaf riskini artıran əsas faktorlar bunlardır:
1. Siqaret çəkmək - Ağciyər xərçənginin əsas səbəbidir.
2. Passiv siqaret çəkmək - Siqaret tüstüsünə məruz qalmaq riski artırır.
3. Zərərli maddələrə məruz qalma - Asbest, radon və bəzi kimyəvi birləşmələrlə təmas.
4. Havanın çirklənməsi - Çox çirklənmiş mühitlərdə yaşamaq ağciyər sağlamlığına mənfi təsir edir.
5. İrsiyyət - Ailəsində ağciyər xərçəngi olan insanlarda risk daha yüksəkdir.
6. Xroniki ağciyər xəstəlikləri - Xroniki bronxit və xroniki obstruktiv ağciyər xəstəliyi (KOAH).
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 919   Tarix: 15 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

geymler 2025 kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari geyimler qadin dunyasi net mətbəx qaydaları dosabin xeyri kosmetika geyim klitor veten seirleri hakışdalar bürclər