Bu xəstəlikləri olanlar mütləq balqabaq yesin

Bu xəstəlikləri olanlar mütləq balqabaq yesinŞübhəsiz ki, balqabaq ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Onun tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar, qıdalı liflər və s. vacib maddələr var.
Balqabaq bir çox xəstəliklər və pozulmalar zamanı yaxşı kömək edir.
Milli.Az azfood.az-a istinadən bildirir ki, qəbizlikdən əziyyət çəkənlər mütləq balqabaq yeməlidir. Balqabaq bağırsaqların normal fəaliyyəti üçün çox vacib olan kalium və qidalı liflərlə zəngindir.
- Dəmir və mislə zəngin olduğundan balqabaq qanın tərkibini yaxşılaşdırır və bu səbəbdən qanazlığı zamanı faydalıdır.
- Balqabaq qaraciyərin ən sevimli tərəvəzidir.
- Kaliumla zəngin olan balqabaq ürək və damarların sağlamlığını qoruyur.
- Balqabaq beta-karotinlə zəngindir. Beta-karotin orqanizmdə A vitamininə çevrilir. Bu vitamin yaxşı görmə üçün çox vacibdir.
- Balqabaq orqanizmi çox yaxşı təmizləyir və cavanlaşdırır.
- Balqabaq sidikqovucu xüsusiyyətlərə malikdir ki, bu da onu sidik kisəsi, sidik yolları və böyrəklərimiz üçün çox faydalı edir.
- Balqabaq hipertoniyadan əziyyət çəkənlərə fayda verir. Bu tərəvəz təzyiqi aşağı salmağa kömək edir.
- Artıq çəki və piylənmədən əziyyət çəkənlər mütləq balqabaq yeməlidir. Balqabaq azkalorili məhsuldur və həmçinin insanı uzun müddət ərzində tox saxlayır.
- Sinklə zəngin olan balqabaq və xüsusilə balqabaq tumları kişi sağlamlığı üçün çox faydalıdır - spermanın tərkibini yaxşılaşdırır, potensiyanı artırır, kişi cinsiyyət sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.
- Balqabaq immun sistemini möhkəmləndirir, dəriyə çox müsbət təsir edir, dərini cavanlaşdırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 969   Tarix: 25 iyun 2020
f Paylaş

Digər yazılar

Rəşad Mahmudov: Azərbaycan səhiyyəsi bu çətin gündə Bəhram Bağırzadə timsalında bütün xəstələrin müalicəsində uğurlar qazanacaq

Yayılan səs yazısı Bəhram Bağırzadənin səsi idi, amma unutmamaq lazımdır ki, iyunun 6-da yüksək hərarəti olan Bəhram Bağırzadənin iyunun 7-də götürülən "COVİD-19" testi müsbət çıxıb. Həmin səs yazısı dostların

Bu qidalarla hər gün xərçəngə bir addım daha yaxınlaşırıq

Dövrün ən faciəvi xəstəliklərindən, bəlkə, birincisi olan xərçəngin yaranma və inkişaf səbəblərindən biri də düzgün qidalanmamaqdır. -a istinadən bildirir ki, qida mütəxəssisləri xərçəng xəstəliyinə səbəb ola biləcək 14 qid

Bu kartoflardan yeməkdə istifadə etmək olmaz – Alimlərdən məsləhət

Alimlər müəyyən ediblər ki, kartof buxarda bişiriləndə və ya soyutmalananda orqanizm üçün faydalıdır. Lakin bəzən o, sağlamlıq üçün olduqca təhlükəli ola bilər:. Soyuducuda saxlanılan kartof. -a istinadən bildirir ki, soyuducud

Ana südü ilə qidalanma uşaqlarda kariyesin yaranmasına səbəb ola bilərmi?

Dünyada uşaqlar arasında geniş yayılan karies problemi və onu ana südü ilə qidalandırmaqla əlaqələndirilməsi, eyni zamanda sosial şəbəkələrdə bu vəziyyətlə bağlı ziddiyyətli məqamlar məni bu məsələni araşdırmağa və daha dərində

"Mövsümi tərəvəz" resepti

Bir  çoxumuz yay fəslində hansı qidalara üstünlük verəcəyimiz və nələrdən istifadə etməli olmağımız haqda məlumatsızıq. Yay fəslində meyvə, tərəvəz yemək həmçinin tərkibində tərəvəzlər olan qidalara üstünlük vermək orqaniz

Ürək ağrılarına qarşı faydalı məhsul

Danimarka alimlərinin fikrincə, dəniz kələmi damar divarlarını möhkəmləndirdiyi üçün ürək ağrılarından əziyyət çəkənlərin onunla qidalanması faydalıdır. Onlar bu qənaətə apardıqları təcrübədən sonra gəliblər. -a istinadə

Fəaliyyətinə icazə verilmiş sahələrdəki işçilərin 50 faizinin işə çıxmasına icazə verilir

Xüsusi karantin rejiminin sərtləşdirilməsi ilə bağlı əlavə tədbirlər barədə Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin 2020-ci il 19 iyun tarixli 208 nömrəli Qərarında dəyişiklik edilməsi haqqında Qərara əsasən fəaliyyətin

Böyrək daşı xəstəliyinin qarşısını necə almaq olar?

Dünyada hər 10 nəfərdən biri böyrək daşı, ya da böyrək qumu problemi ilə üzləşir. Bu xəstəlik maddələr mübadiləsinin müxtəlif endogen və ya ekzogen səbəblərdən pozulması nəticəsində yaranır. -a istinadən xəbər verir ki, Azərbayca

Acı şokoladın 9 möhtəşəm faydası

Alimlər hər gün şokolad yeməyi məsləhət görürlər. Amma bu xəbərin pis tərəfi də var. Onlar yalnız tünd, acı şokolad yeməyi tövsiyə edirlər. Şokoladın tərkibində kakao çox, şəkər isə az olarsa, faydaları bir o qədər çox olar

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler qadın geyimi yay geyimləri 2022 ayaq dirnaqlara qulluq mürəbbə reseptləri hamilə qadın nə yeməli onkologiya kosmetika yazılı şəkillər yuxda heyat yoldaşını hörmet