Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİREvdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil. Xanim.az lent.az-a istinadən isidilməsi məsləhət görülməyən yeməklərlə sizi tanış edir.

İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər

Yetişdikləri yerə bağlı olaraq yüksək dərəcədə nitrat ehtiva edərlər. Nitratın özü tamamilə zərərsizdir. Lakin bəziləri kanserogen olan nitrit və nitrozaminlerə çevrilə bilər. Bu hal qan dövranının oksigen daşıma bacarığına təsir edə bilər və kiçik yaşlı uşaqlarda "mavi körpə sindromu" adlı sağlamlıq problemi yaradar. Bu səbəbdən də ispanağı yenidən isidərək yeməkdən mümkün qədər qaçmaq lazımdır.

Göbələk

Göbələyin tərkibində olan zülallar, fermentlər və mikroorqanizmlər asanlıqla parçalanırlar. Düzgün fprmada mühafizə edilmədikdə isə sürətlə çürüyür və yenidən isidildikdə mədəyə narahatlıq verir. Ancaq soyuducuda 24 saatdan çox saxlandıqda və tövsiyə edilən 70 C-də təkrar isitmək isə problem yaratmaz.

Kartof

Təkrar isidilmiş kartofların problemi istilik əməliyyatı deyil, bişən kartofların necə saxlanmasıdır. Soyuducuya qoyulmadan otaq istiliyində saxlandıqda "clostridium botulinum" (botulizm) inkişafı üçün uyğun olur. Xüsusilə də falqa kağızla bükülüb oksigendən uzaq saxladıqda bu təhlükə yüksəlir. Kartofu təkrar qızdırmaq hər dəfə pis fəsad vermir. Buna görə əhəmiyyətli olan kartofu etibarlı bir şəkildə mühafizə etməkdir.

Düyü

Bişmiş düyünün necə saxlanması, təkrar istilik əməliyyatından daha əhəmiyyətlidir. Düyü otaq istiliyində saxlandıqda qusma və ya ishala səbəb olan zəhərli maddələr yaranar. Düyünü təkrar qızdırmaq bu zəhərli maddələri yox etmir.

Toyuq

Yumurtada olduğu kimi toyuq və digər ev heyvanlarının ətlərində də bir miqdar salmonella infeksiyası var. Bu vəziyyət, xüsusilə qidanın hər yerinə istilik dalğaları bərabər dərəcədə nüfuz etməyən mikrodalğalı sobada isidildikdə problem yaradır. Yəni yeməyin bəzi hissəsi digərlərindən daha tez bişir. Bu səbəbdən də əti fasilələrlə çevirərək içinin və çölünün bərabər dərəcədə bişməsini təmin etmək vacibdir. Qırmızı ətə nisbətən toyuq ətini yenidən qızdırtmaq tövsiyə edilmir. Çünki zülal baxımından qırmızı ətdən zəngindir və yenidən qızdırıldıqda fərqli şəkildə parçalanan zülallar mədəni narahat edə bilər.

Xəbərlər     Baxılıb: 1600   Tarix: 16 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qulaqlarda niyə cingilti olur? - Həkim AÇIQLADI

Qulaqlarda küy (tinnitus) - cingilti, uğultu, fit və ya xışıltı şəklində özünü göstərə bilən geniş yayılmış vəziyyətdir. Araşdırmalara görə, insanların 10-15%-i bu simptomlarla qarşılaşır. -a istinadən xəbər verir ki, Avrop

.

Yarasalarda yeni növ koronavirus AŞKARLANDI

Braziliyada alimlər yarasalarda MERS-CoV (Yaxın Şərq Tənəffüs Sindromu Koronavirusu) ilə oxşar xüsusiyyətlərə malik yeni növ koronavirus aşkar ediblər. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, braziliyalı tədqiqatçılar Honq-Kon

.

Bu göyərti əsəbləri sakitləşdirir - Hər gün yeyin

Rusiyalı həkimlər stresslə mübarizədə kömək edən məhsulun adını açıqlayıblar. Məlum olub ki, söhbət ədviyyat və ya salatın tərkib hissələrindən biri kimi istifadə edilən reyhandan gedir. Rusiyalı dietoloq, tibb elmləri doktor

.

Nahardan sonra insan niyə süstləşir, yuxusu gəlir? - Həkim vəziyyətdən çıxmağın yolunu açıqladı

Nahardan sonra süstlük bir çox insanın tanış olduğu vəziyyətdir. Bu vaxt enerji və konsentrasiya azalır, iş isə dözülməz bir yükə çevrilir. -a istinadla verdiyi məlumata görə, rusiyalı terapevt və ultrasəs diaqnostikası üzr

.

Üz dərisini hamar, parlaq və gözəl edən 2 MEYVƏ

Sağlam qidalanma insan sağlamlığına müsbət təsir edən əsas amillərdən biridir. Xüsusilə də meyvə qəbulu üz dərisini hamar və parlaq edə bilər. Bunun səbəbi meyvələrin tərkibində olan vitaminlər, antioksidantlar və minerallardır

.

Yumurta, yoxsa badam: Hansında daha çox protein var?

Yumurtanın yoxsa badamın daha çox protein ehtiva etdiyini bilirsinizmi? Protein, bədənin əsas quruluş daşlarından biri olub, əzələ quruluşu, toxuma bərpası və ümumi sağlamlıq üçün vacibdir. İnsanlar tez-tez protein mənbəy

.

Bu qidalar ömrünüzü uzadır - 100 yaşa qədər YAŞAYIN

100 yaşına qədər yaşayan insanların qidalanma vərdişləri əsasən sağlam, təbii və balanslı qidalanmaya əsaslanır. Dünyada ən çox uzunömürlü insanların yaşadığı bölgələr (məsələn, Yaponiyanın Okinava adası, İtaliyanın Sardiniy

.

Noxudu necə tez bişirmək olar?

Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?. xəbər verir ki, əgər noxudu gecədən islatmadan te

.

Botoks etdirənlərə QADAĞA qoyuldu: Bu məkanlara daxil ola bilməyəcəklər

İngiltərənin məşhur "Top Secret Comedy Club" komediya klubu, botoks etdirən qonaqlara qapılarını bağlamağa qərar verib. Bu qərar, komediyaçılardan gələn şikayətlərdən sonra qəbul edilib. Səhnəyə çıxan sənətçilər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az sade makiyaj sekilleri geyim seçimi toy gecesi gilasın faydası metbex səfər duası uşaqlar üçün hüzeyir hacibəyov ikizler qogal veten haqqinda bayatilar oğlan evine aid hakisda