Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİREvdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil. Xanim.az lent.az-a istinadən isidilməsi məsləhət görülməyən yeməklərlə sizi tanış edir.

İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər

Yetişdikləri yerə bağlı olaraq yüksək dərəcədə nitrat ehtiva edərlər. Nitratın özü tamamilə zərərsizdir. Lakin bəziləri kanserogen olan nitrit və nitrozaminlerə çevrilə bilər. Bu hal qan dövranının oksigen daşıma bacarığına təsir edə bilər və kiçik yaşlı uşaqlarda "mavi körpə sindromu" adlı sağlamlıq problemi yaradar. Bu səbəbdən də ispanağı yenidən isidərək yeməkdən mümkün qədər qaçmaq lazımdır.

Göbələk

Göbələyin tərkibində olan zülallar, fermentlər və mikroorqanizmlər asanlıqla parçalanırlar. Düzgün fprmada mühafizə edilmədikdə isə sürətlə çürüyür və yenidən isidildikdə mədəyə narahatlıq verir. Ancaq soyuducuda 24 saatdan çox saxlandıqda və tövsiyə edilən 70 C-də təkrar isitmək isə problem yaratmaz.

Kartof

Təkrar isidilmiş kartofların problemi istilik əməliyyatı deyil, bişən kartofların necə saxlanmasıdır. Soyuducuya qoyulmadan otaq istiliyində saxlandıqda "clostridium botulinum" (botulizm) inkişafı üçün uyğun olur. Xüsusilə də falqa kağızla bükülüb oksigendən uzaq saxladıqda bu təhlükə yüksəlir. Kartofu təkrar qızdırmaq hər dəfə pis fəsad vermir. Buna görə əhəmiyyətli olan kartofu etibarlı bir şəkildə mühafizə etməkdir.

Düyü

Bişmiş düyünün necə saxlanması, təkrar istilik əməliyyatından daha əhəmiyyətlidir. Düyü otaq istiliyində saxlandıqda qusma və ya ishala səbəb olan zəhərli maddələr yaranar. Düyünü təkrar qızdırmaq bu zəhərli maddələri yox etmir.

Toyuq

Yumurtada olduğu kimi toyuq və digər ev heyvanlarının ətlərində də bir miqdar salmonella infeksiyası var. Bu vəziyyət, xüsusilə qidanın hər yerinə istilik dalğaları bərabər dərəcədə nüfuz etməyən mikrodalğalı sobada isidildikdə problem yaradır. Yəni yeməyin bəzi hissəsi digərlərindən daha tez bişir. Bu səbəbdən də əti fasilələrlə çevirərək içinin və çölünün bərabər dərəcədə bişməsini təmin etmək vacibdir. Qırmızı ətə nisbətən toyuq ətini yenidən qızdırtmaq tövsiyə edilmir. Çünki zülal baxımından qırmızı ətdən zəngindir və yenidən qızdırıldıqda fərqli şəkildə parçalanan zülallar mədəni narahat edə bilər.

Xəbərlər     Baxılıb: 1677   Tarix: 16 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu meyvə xəstəliklərə qarşı "qalxan"dır - Damarları gücləndirir

Moruq damarları qorumağa və orqanizmdəki iltihabı azaltmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə "Nutrients" jurnalında dərc olunub. Moruğun tərkibindəki aktiv maddələr, xüsusilə antosianlar və polifenollar, iltihabl

.

Qara zirə yağı: Hər dərdin dərmanı

Qara zirə yağı tərkibindəki timokinon adlı təsirli komponent sayəsində immun sistemini gücləndirir, hüceyrə səviyyəsində müdafiə mexanizmini aktivləşdirir və xüsusilə xərçənglə mübarizədə təbii dəstək kimi ön plana çıxır

.

Daha yaxşı cinsi həyatın sirri bu qidalanma tərzində imiş - açıqlama

Son dövrlərdə tibb dünyasında Aralıq dənizi (Akdeniz) tərzində qidalanmanın həm kişilərdə, həm də qadınlarda cinsi funksiyanı yaxşılaşdırdığı barədə müzakirələr artıb. Çinli alimlər tərəfindən aparılan yeni bir araşdırm

.

Sarımsaq və soğandan 10 qat daha faydalıdır - Ömrü uzadır

Təbiətin müalicəvi sərvətləri arasında elələri var ki, təsiri ilə sarımsaq və soğanı belə kölgədə qoyur. Ənənəvi tibbdə immuniteti gücləndirən və bədəni təmizləyən sarımsaq-soğan tandemi çoxdan tanınır. Lakin son araşdırmalar

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: 50 yaşdan sonra bu qidalar məhdudlaşdırılmalıdır

Qidalanma üzrə mütəxəssislər bildirir ki, 50 yaş və yuxarı şəxslər bəzi qidalardan uzaq durmalı və ya onları çox məhdud şəkildə istehlak etməlidir. Çünki yaş artdıqca metabolizma yavaşlayır, düyün və orqanların həssaslığ

.

Hər gün edirik - Amma çayı belə içmək xərçəngə aparırmış

Gündəlik həyatda milyonlarla insan çay və qəhvəni qaynar halda içir, lakin mütəxəssislər bu vərdişin düşündüyümüzdən daha təhlükəli olduğunu bildirir. Yeni araşdırmalar göstərib ki, içkiləri ağzı yandıracaq dərəcədə ist

.

Saçın vaxtından əvvəl ağarmasının başlıca SƏBƏBLƏRİ

Saçların erkən ağarması həm gənclər, həm də orta yaşlı insanlar arasında getdikcə daha çox rast gəlinən haldır. Mütəxəssislərin fikrincə, bu prosesin əsas səbəbi melanin adlı piqmentin azalmasıdır. xəbər verir ki, melani

.

Bu əlamətlər sizdə varsa, həkimə müraciət edin

Miqren adətən bir tərəfli, döyücü və ya şiddətli ağrı ilə müşayiət olunan xroniki nevroloji bir xəstəlikdir. Bu ağrıya tez-tez ürək bulanması, qusma, işığa və səsə qarşı həssaslıq da qoşulur. xəbər verir ki, mütəxəssislə

.

Suşinin yanında bu məhsulları yemək olmaz - Xəbərdarlıq

Qazlı içkilərlə suşi yemək olmaz. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim qastroenteroloq Yekaterina Titova deyib. O, suşi və rolların bəzi məhsullarla birlikdə yeyilməsinin təhlükəli ola biləcəyini açıqlayıb. Qastroenteroloqu

turlar.az

adlarin menasi qaşların formalari toy makiyajlari dişlərə qulluq asan ariqlamagin yollari kabablar doğuşa hazırlıq kosmetika dostluq baldiza aid pizza toy gecesı gozellik