Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİR

Bu yeməkləri isitməyin - TƏHLÜKƏLİDİREvdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil. Xanim.az lent.az-a istinadən isidilməsi məsləhət görülməyən yeməklərlə sizi tanış edir.

İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər

Yetişdikləri yerə bağlı olaraq yüksək dərəcədə nitrat ehtiva edərlər. Nitratın özü tamamilə zərərsizdir. Lakin bəziləri kanserogen olan nitrit və nitrozaminlerə çevrilə bilər. Bu hal qan dövranının oksigen daşıma bacarığına təsir edə bilər və kiçik yaşlı uşaqlarda "mavi körpə sindromu" adlı sağlamlıq problemi yaradar. Bu səbəbdən də ispanağı yenidən isidərək yeməkdən mümkün qədər qaçmaq lazımdır.

Göbələk

Göbələyin tərkibində olan zülallar, fermentlər və mikroorqanizmlər asanlıqla parçalanırlar. Düzgün fprmada mühafizə edilmədikdə isə sürətlə çürüyür və yenidən isidildikdə mədəyə narahatlıq verir. Ancaq soyuducuda 24 saatdan çox saxlandıqda və tövsiyə edilən 70 C-də təkrar isitmək isə problem yaratmaz.

Kartof

Təkrar isidilmiş kartofların problemi istilik əməliyyatı deyil, bişən kartofların necə saxlanmasıdır. Soyuducuya qoyulmadan otaq istiliyində saxlandıqda "clostridium botulinum" (botulizm) inkişafı üçün uyğun olur. Xüsusilə də falqa kağızla bükülüb oksigendən uzaq saxladıqda bu təhlükə yüksəlir. Kartofu təkrar qızdırmaq hər dəfə pis fəsad vermir. Buna görə əhəmiyyətli olan kartofu etibarlı bir şəkildə mühafizə etməkdir.

Düyü

Bişmiş düyünün necə saxlanması, təkrar istilik əməliyyatından daha əhəmiyyətlidir. Düyü otaq istiliyində saxlandıqda qusma və ya ishala səbəb olan zəhərli maddələr yaranar. Düyünü təkrar qızdırmaq bu zəhərli maddələri yox etmir.

Toyuq

Yumurtada olduğu kimi toyuq və digər ev heyvanlarının ətlərində də bir miqdar salmonella infeksiyası var. Bu vəziyyət, xüsusilə qidanın hər yerinə istilik dalğaları bərabər dərəcədə nüfuz etməyən mikrodalğalı sobada isidildikdə problem yaradır. Yəni yeməyin bəzi hissəsi digərlərindən daha tez bişir. Bu səbəbdən də əti fasilələrlə çevirərək içinin və çölünün bərabər dərəcədə bişməsini təmin etmək vacibdir. Qırmızı ətə nisbətən toyuq ətini yenidən qızdırtmaq tövsiyə edilmir. Çünki zülal baxımından qırmızı ətdən zəngindir və yenidən qızdırıldıqda fərqli şəkildə parçalanan zülallar mədəni narahat edə bilər.

Xəbərlər     Baxılıb: 1736   Tarix: 16 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir

Gündə 1 və ya 2 dəfə yemək sağlamlıq üçün tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq, qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriya Gonçar deyib. Onun sözlərinə görə gün ərzində üç yeməyi atlamaq metabolizmin pozulmasına

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

turlar.az

geyim dəbləri yay kolleksiyasi həkim məsləhəti baliq yagi gil maskalari romantik pozalar sirin gilas kosmetika xanim az aysel atalar sözləri lakonizim nizami gəncəvi