Buğda salatı (foto-resept)
Tərkibi:
4 y/q qaynadılmış qara buğda
təzə nanə
cəfəri
şüyüd
istəyə görə xiyar və ya bənövşəyi kələm
saçaqlı pendir və ya ağ pendir
1-2 ədəd çeri pomidor
2 ç/q zeytun yağı
limon suyu
Zeytun yağı istifadə etməyəcəksinizsə, 3 ədəd qoz
Hazırlanması:
Qaynadılmış qarabuğdaları qaşıqla bankanın dibinə yerləşdirin.
Sosus üçün zeytun yağını və limon suyunu çırpıb qarabuğdaların üstünə əlavə edin.
Üstünə pendiri yerləşdirin.
Yuyub qurutduğunuz göyərtiləri, qurumeyvələri üstünə qoyun və qapağını bağlayın.
Soyuducuda 2-3 gün saxlaya bilərsiniz.
Servis qabına tərs çevirin, duz və ədviyyat əlavə edin
f Paylaş