Bundan sonra toyuq qanadı yeyərkən iki dəfə düşünün

Bundan sonra toyuq qanadı yeyərkən iki dəfə düşününToyuq sağlam qidalanma proqramlarında geniş şəkildə yer alan bir ətdir. Ekspertlərin fikrincə, bu ət növünün həddindən artıq istehlakı bədənə bir çox mənfi təsir göstərə bilər. Xüsusilə, toyuq ətinin bəzi hissələrinin xüsusən də toyuq dərisinin sağlamlıq üçün riskli ola biləcəyini bildirirlər.
Milli.Az xəbər verir ki, toyuq dərisi yüksək miqdarda doymamış yağ və xolesterin ehtiva edir. Bu maddələr ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasına səbəb ola bilər. Doymuş yağların miqdarının çoxalması qan damarlarında tıxanmalara yol açır, bu da ürək xəstəlikləri və hipertoniya (yüksək təzyiq) kimi problemlərə səbəb ola bilər. Həmçinin, xolesterolun yüksəlməsi arteriyaların daralmasına və nəticədə ürək çatışmazlığına yol aça bilər.
Toyuq ətinin çox istehlakı eyni zamanda artıq çəki və obeziteyə səbəb ola bilər. Qida planınızda balansın təmin edilməsi çox vacibdir. Toyuq ətinin az yağlı hissələri məsələn, toyuq sinəsi, sağlamlıq üçün daha faydalıdır və zərərli təsirləri azaldır. Lakin, xüsusilə toyuq dərisinin çox istehlakı, kalori qəbulunun artmasına və bədən yağının yığılmasına səbəb olur. Əgər dərisiz toyuq yeyirsinizsə, daha az doymamış yağ və xolesterin qəbul edərsiniz. Toyuq ətinin az yağlı hissələrini, xüsusən də toyuq sinəsini seçmək daha sağlam bir seçimdir. Toyuq ətini pəhrizinizə daxil edərkən digər protein mənbələrinə, məsələn, balıq, dəniz məhsulları və bitki mənşəli qidalara da yer verin.
Ekspertlər pəhrizdə müxtəliflik və balansın qorunmasının vacibliyini vurğulayır. Toyuq ətinin düzgün şəkildə istehlakı sağlam bədən və uzunmüddətli həyat üçün əhəmiyyətlidir. Toyuq ayaqları bəzi faydalı maddələr ehtiva etsə də, onların həddindən artıq istehlakı toxuma iltihabına səbəb olur. Toyuq qanadları və boynu peyvəndlərin tətbiq edildiyi bölgələr olduğundan bəzi mütəxəssislər onların istehlakını məsləhət görmürlər. Toyuq əti sağlam qidalanmanın bir hissəsi olsa da, bəzi hissələrinin istehlakı sağlamlıq üçün riskli ola bilər. Bu səbəbdən toyuq ətini istehlak edərkən onun etibarlı mənbələrdən alınmasına və gigiyenik qaydalara əməl edilməsinə diqqət yetirmək vacibdir.
Asya
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 583   Tarix: 20 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bundan sonra toyuq qanadı yeyərkən iki dəfə düşünün

Toyuq sağlam qidalanma proqramlarında geniş şəkildə yer alan bir ətdir. Ekspertlərin fikrincə, bu ət növünün həddindən artıq istehlakı bədənə bir çox mənfi təsir göstərə bilər. Xüsusilə, toyuq ətinin bəzi hissələrinin xüsusə

.

Bakıda da yayılan dəhşətli xəstəlik

2013-cü ildə Qazaxıstanda qəribə bir xəstəlik yayılır: xəstəliyə yoluxan insanlar iş yerlərində, məktəb partası arxasında yuxuya gedirlər və onları bir neçə sutka ərzində oyatmaq olmur. O dövrdən Qazaxıstan və Rusiya alimlər

.

Bu xərçəng növü soyuqdəymə ilə səhv salınır - XƏBƏRDARLIQ

Ağciyər xərçəngi ən təhlükəli onkoloji xəstəliklərdən biridir. Onun erkən mərhələdə aşkarlanması çətin olur, çünki ilkin simptomlar tez-tez soyuqdəymə ilə qarışdırılır. . -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik irəlilədikcə

.

Sağlam həyat tərzi: Xolesterinlə mübarizənin sirləri

Xolesterin səviyyəsinin idarə edilməsi ürək-damar sağlamlığını qorumaq üçün önəmlidir. xəbər verir ki, rusiyalı dietoloqların verdiyi məsləhətlərə görə, qanda xolesterinin miqdarını azaltmaq üçün doğru qidalanma böyük ro

.

Ağrıkəsicilərin düzgün qəbulu necə olmalıdır?

Ağrıkəsici dərmanlar bədənimizdəki ağrıları və narahatlıqları yüngülləşdirmək məqsədilə istifadə edilir. Lakin, bəzi hallarda bu dərmanlar istənilən effekti verməyə bilər və ağrıların azaldılmasında kifayət qədər təsirl

.

Həftədə neçə yumurta yesək ömrümüz uzanar?

Yumurtanın mülayim miqdarda istehlakı yaşlı insanlarda ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini demək olar ki, 1/3 qədər azalda bilər. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı alimlər apardıqları araşdırmadan sonra bu qənaət

.

Məşhur uşaq qidası təhlükəli imiş - FOTO

"Baku Kids Company" QSC tərəfindən ölkəyə idxal edilən İspaniya istehsalı olan "Humana" SL əmtəə nişanlı uşaq qidasından (24.05.2024-24.11.2025-ci il istehsal tarixli, 40524-083 partiya nömrəli) Azərbayca

.

Bu 2 məşhur tərəvəz qızardıldıqda zəhərə çevrilir

Dietoloqlar və elm adamları xəbərdarlıq edirlər ki, iki tərəvəz - kartof və badımcan qızardıldığında sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.  xəbər verir ki, yüksək temperatur orqanizmə mənfi təsir göstərən zəhərli maddələri

.

Yerkökü yemək üçün 5 SƏBƏB

Soyuducunuzda unudulmuş bir çanta yerkökü varsa, bu rəngli, qidalı kök tərəvəzləri çıxarmağın vaxtıdır, çünki onlar sağlamlığınızı qorumaq üçün ən güclü vasitələrdən biridir. Yerkökü bir çox bahalı "superfood"lar

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari gözəllik məhsulları ariqlamagin asan yollari qonaq otagi dizaynlari maraqli toy ideyalari xina ucun bayatilar aydin sani maya maskasi qaynana qiz evi novruza aid hakışda