Bunları acqarına yemək olmaz - Siyahı
Acqarına bunları yemək məsləhət görülmür:
Qatıq. Acqarına yeyilən qatıq öz faydalı xüsusiyyətlərini əhəmiyyətli dərəcədə itirir. Onu yeməkdən 2 saat sonra və yaxud yuxudan əvvəl yemək məsləhət görülür. Belə halda o, həzm sisteminin işinə kömək edir.
Banan. Tərkibindəki yüksək maqneziumun olması səbəbindən acqarına yeyildikdə orqanizmdəki maqnezium-kalsium balansının pozulmasına gətirib çıxara bilər. Bu isə ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasına səbəb ola bilər.
Portağal. Mədəniz qazlar və turşu ilə dola bilər.
Soyuq içkilər. Onlar mədə və bağırsağı qıcıqlandırır. Nəticədə ferment reaksiyası pozularaq müəyyən xəstəliklərin yaranmasına şərait yaradır.
Şirin kartof. Aşılayıcı turşusu və pektin mədə şirəsinin ifrazını artırır, nəticədə insan güclü narahatlıq hiss edir.
Xurma. Xurmanın tərkibində xeyli miqdarda pektin və aşılayıcı turşular var və onların təsirindən mədə şirəsi geləbənzər maddəyə çevrilir. Nəticədə mədədə daşlaşma yaranır.
Pomidor. Xurma üçün sadalananlar podimor üçün də xarakterikdir.
Şəkər. Şəkər asanlıqla həzm olunur. Şəkərçoş mədəyə düşəndə insan orqanizmi kifayət qədər qanda şəkərin normal səviyyəsini kifayət qədər dəstəkləyən insulin ayıra bilmir. Bu göz xəstəliklərinin yaranması ilə nəticələnə bilər. Bundan əlavə, şəkər - turşu-qələvi balansını poza bilən turşu əmələ gətirən qidadır.
Sarımsaq. Tərkibindəki allitsin mədə və bağırsaqların divarını qıcıqlandırır. Bu isə mədə spazması ilə nəticələnə bilər.
Hətta çox acsanız belə, əlinizə düşəni yeməyə tələsməyin. Yadda saxlayın ki, boş mədəni istənilən qida ilə doldurmaq olmaz. Əgər mədə-bağırsaq problemlərinizin olmasını istəmirsinizsə, o zaman deset və un məmulatlarına üstünlük verin.
f Paylaş