Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdıÜrək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?
Bununla bağlı saytımıza açıqlama verən Tibet təbabəti üzrə menecer, naturopat Günay Seyfullayeva hazırda bütün dünya əhalisinin bu bəladan əziyyət çəkdiyini deyib.
"Aterosklerotik mənşəli ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən də ürəyin işemik xəstəlikləri bütün dünyada vaxtından əvvəl ölümün əsas səbəbi olaraq qalır. Profilaktik tədbirlər doğuşdan qocalığa qədər bütün həyat boyu aparılmalıdır", deyə gənc naturopat bu tip xəstəliklərin qarşısını vaxtından əvvəl alına biləcəyindən bəhs edir.
Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdıO, əsas profilaktika strategiyalarını sadalayıb:
"Əsas profilaktika strategiyaları: Əhalinin həyat tərzinin, ekoloji vəziyyətinin dəyişdirilməsi, sağlam həyat tərzinin təbliğidir.
Bioloji (dəyişdirilməyən) amillər: - Yaş, cins, irsiyyət, şəkərli diabet və piylənmənin yaranmasına səbəb olan genetik amillər, piylənmə və bədəndə yağların paylanması.
Davranış (dəyişdirilə bilən) amilləri: - Qidalanma vərdişləri, siqaret çəkmə, fiziki fəaliyyət, spirtli içki qəbulu, stressə məruz qalma. 
Risk faktorlarından birinin belə olması 50-69 yaşlı kişilərdə ölüm göstəricisini 3,5 dəfə, bir neçə faktorun birgə təsiri isə 5-7 dəfə artırır. Beləliklə, ÜİX risk faktorlarına təsir göstərmək üçün hər bir fərdi formalaşdırmağa həvəsləndirmək lazımdır".
Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdıXanım naturopat vurğulayıb ki, ürəyin işemik xəstəliyinin qarşısının alınması iki qrupa bölünə bilər:
"İlkin profilaktika işin və istirahətin balanslaşdırılmış rejiminin qorunması, fiziki aktivliyin artırılması, xörək duzunun məhdudlaşdırılması, alkoqoldan və siqaretdən imtina etməyi, qəbul edilən kalorilərin və bədən çəkisinin azaldılmasını əhatə edir.
İkinci dərəcəli profilaktika xəstəliklərin öncədən qarşısının alınması, real risk faktorları olan xəstə insanlarda fəsadların inkişafını dayandırmaq, xəstələnmə və ölüm hallarının azaldılmasıdır. Bunun üçün ölkəmizdə hazırda geniş yayılmış bioloji fəallığa malik təbii qida əlavələrinin qəbuludur ki, (dərman deyil) orqanizmimizə yad deyil. Tam rahat şəkildə hər gün profilaktik olaraq qəbul edib xəstəlikləri özümüzdən uzaqlaşdırmaq olar. Ən geniş yayılmış və köklü olaraq orqanizmimizə hüceyrə səviyyəsində təsir edən qida əlavələri isə Tibet təbabətinə söykənir. Bunlardan Resveratorlu kapsullar (fransız qırmızı üzüm çəyirdəyindən hazırlanmış) xüsusi Jenşen çayı, təbii buğda yağı kapsulları, Tibet göbələyi (təbii antibiotik) və müxtəlif növ ionlaşmış kapsulları göstərmək olar".
Sağlam olaq ki, sağlam düşünək!
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1088   Tarix: 25 mart 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

turlar.az

qaşların formalari kosmetoloq gözəllik məhsulları üz maskaları kabab reseptləri bürc xəbərləri gavalinin xeyri kosmetika maraqli hakistalar novruz bayramına aid hakıştalar maska hakışdalar toy gecesı