Bütün xəstəliklərin yaranma səbəbi BU İMİŞ - Məşhur cərrahdan İNANILMAZ ARAŞDIRMA

Bütün xəstəliklərin yaranma səbəbi BU İMİŞ - Məşhur cərrahdan İNANILMAZ ARAŞDIRMAÇox az adam bilir ki, baş ağrıları, dəri xəstəlikləri, allergiya, artrit, şişlər və digər sağlamlıq problemləri bağırsağın işinin pozulması ilə bağlıdır.
Qəbul etdiyiniz qidaları mədə həzm etdikdən sonra faydalı maddələr ayrılır və qida tullantıları bağırsaqlara ötürülür.
Publika.az xəbər verir ki, 20-ci əsrin birinci yarısında məşhur cərrah Arbutnot Leyn İngiltərədə mindən çox yoğun bağırsaq əməliyyatı yerinə yetirib. O, bütün xəstəlikləri qəbizliklə əlaqələndirir və xəstələrini sadəcə qalın bağırsağı təmizləyərək müalicə edirdi. Cərrah apardığı araşdırmalar nəticəsində bu qənaətə gəlib ki, qalın bağırsaq zəhərlənməsi bədənin orqanlarını tədricən sıradan çıxarır.
Başqa bir həkim və amerikalı yazar Bernard Censen bağırsaqlara daxil olan toksinlərin bütün bədənə yayıldığını bildirib. Odur ki, bağırsaqların təmizləməsi çox vacib prosedurdur. Sağlam bağırsaq qida maddələrinin mənimsənməsinə imkan yaradır, ən əsası toksinləri bədəndən xaric edir. Bağırsaqların işinin pozulması nəticəsində parazitlər və qida qalıqları qana keçərək infeksiya, allergiya, sızanaq, qəbzlik, artrit, revmatizm, astma, ürək və tənəffüs problemləri, xroniki yorğunluq, depressiya, konsentrasiyanın pozulması, panik hücumu və s. kimi müxtəlif sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.
Xəstəliyin əsas səbəbləri aşağıdakı vəziyyətlərdir:
1. Fekal çirklənmə
2. Bağırsaq disbakteriozu
3. İrritabl bağırsaq Sindromu (IBS)
4. Qluten və Çölyak xəstəliyi
1. Fekal çirklənmə
Ağ un bədən üçün çox təhlükəlidir. Unu aşağı temperaturda su ilə bişirsəniz, köhnə kitabı təmir etmək üçün güclü yapışqan hazırlaya bilərsiniz. Tərkibində ağ un olan məhsullar uzun illər ərzində bağırsaq divarlarına, xüsusən də böyük bağırsaqda təbəqə halında toplanır. Bu yapışqan hər gün daha çox yığılaraq qəbzliyə səbəb olur. Dolayısıyla bu, çirklənmə ilə nəticələnir.
Bundan savayı oturaq həyat tərzi, ətraf mühitin çirklənməsi, dərmanlar, şəkər, rəfinə olunmuş məhsulları, kimyəvi qatqılar, stress, minerallar və digər faydalı maddələrin çatışmazlığı bağırsaqlarda toksinlərin yığılmasına təsir göstərir. Bu, bakterial florasına təsir edir və metabolizmi yavaşladır.
2. Bağırsaq disbakteriozu
Bağırsaq bakteriyalarının disbalansı ilə bir çox sağlamlıq problemi ortaya çıxır. Şəkər və zülalın həddindən artıq istehlakı, məhsulların yanlış birləşməsi, həmçinin laksatiflər və antibiotiklər bağırsaq disbiozuna səbəb olur.
3. İrritabl Bağırsaq Sindromu (IBS)
İrritabl bağırsaq sindromu şişkinlik, qəbzlik, ishal (diareya), qaz, qarın nahiyəsində ağrı və sancı kimi xroniki simptomlar ilə xarakterizə olunur.
IBS göbələklərə, parazitlərə və patogen bakteriyalara, eləcə də narahatlıq və stressə səbəb ola bilər. IBS müxtəlif xroniki xəstəliklərə və hətta xərçəngə də yol açır.
4. Qluten və Çölyak xəstəliyi
Qluten xəmir kütləsini daha yumşaq və daha elastik etmək üçün istifadə olunan və təəssüf ki, hər gün ərzaqlarda daha çox iştirak edən bir proteindir. Qlutenə qarşı allergiya çölyak xəstəliyi də daxil olmaqla ciddi xəstəliklərə səbəb olur. Çölyak xəstəliyi bağırsaq qişasını məhv edə, hətta ölümlə nəticələnə bilər.
Nə etmək olar?
Mütəmadi olaraq bağırsaqların detokstasiyası həyata keçirilməldir. Əgər sızanaq, dəri və iltihab varsa, ilk növbədə bağırsaqlar təmizlənməlidir. Siz faydalı məhsullar qəbul etməli və aktiv həyat tərzi sürməlisiniz.
Aşağıdakı pəhriz bağırsaq florasını bərpa edə bilər:
Səhər yeməyi
Təzə meyvələrə üstünlük verin. Bol su için. Təbii kefir, qatıq və pendirdən istifadə edin. Un və şəkər ehtiva edən qidalardan qaçın.
Nahar
Düyü və ya kinoa kimi qlutensiz taxıl məhsulları yeyin. Göyərti və tərəvəzi zövqə görə təyin edin. Toyuq və alternativ olaraq balıq seçə bilərsiniz.
Şam
Düyü və ya kinoa, göyərti, şirin kartof. Alternativ: toyuq, balıq, yumurta, keçi pendiri, qatıq və ya pendir.
Qırmızı əti azaltmaq daha yaxşıdır.
Yeməkdən 1 saat əvvəl və ya çox sonra yetişmiş və dərmansız meyvələr yeyin.
Günəş (D vitamini) də bağırsaq üçün yaxşıdır. Şəkər/şirniyyat, süd, inək südü, qırmızı ət, qazlı içkilər, konservləşdirilmiş meyvə şirələri və ağ çörəkdən qaçın.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1359   Tarix: 25 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyanın ən nadir qan qrupu kəşf edildi

Fransız alimlərin apardığı adi bir qan testi gözlənilməz tibbi sirri üzə çıxarıb - Qvadelupadan olan bir qadının qanında indiyədək məlum olmayan, planetin ən nadir qan qrupu aşkar edilib. xarici mediaya istinadla xəbər veri

.

Baş dərisini "deşmək" saç çıxardır?

Son dövrlərdə geniş yayılmış dəri baxım vasitələrindən biri olan dermarollerin effektivliyi barədə dermatoloqlar fikirlərini bölüşüb. Onların sözlərinə görə bu alət düzgün istifadə olunduqda dəriyə müsbət təsir göstərə bilər

.

İstidən yata bilməyənlərin nəzərinə - Həkim qeyri-adi üsul açıqladı

Britaniyalı terapevt Amir Xan isti havalarda daha tez yuxuya getmək üçün qeyri-adi üsullar təklif edib. bildirir ki, onun tövsiyələri "Daily Mirror" nəşrində dərc olunub. Həkimin sözlərinə görə insanın yuxuya getməs

.

İsti havalarda "eşq yaşamaq" infarkt edə bilər

Yüksək temperaturda cinsi münasibət ürək-damar sisteminə ciddi risklər yaradır. -ya istinadla bildirir ki, bu barədə seksoloq Larisa Nikitina "Life" nəşrinə danışarkən xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə ist

.

30-50 yaş aralağında günəş altında nə qədər qala bilərik?

Günəşlənmək təkcə dəriyə gözəl bir tündlük vermək deyil, həm də sağlamlıq məsələsidir. Günəş altında həddindən artıq qalmaq dəri yanıqlarına, vaxtından əvvəl qocalmaya və dəri xərçəngi riskinin artmasına səbəb ola bilər

.

Otağa niyə girdiyinizi unudursunuzsa... - Elmi səbəbi açıqlandı

Otağa daxil olduqdan sonra niyə girdiyinizi unutmaq tanış haldırsa, narahat olmağa dəyməz. bildirir ki, mütəxəssislər bunun neyroloji problem deyil, beynin normal işləmə xüsusiyyəti olduğunu bildirirlər. Böyük Britaniyanı

.

Kondisioner sərinlik yoxsa təhlükə mənbəyi? – Həkimdən vacib xəbərdarlıq

Yayın istisində kondisionerlər sərinlik bəxş etsə də, onların düzgün istifadə olunmaması sağlamlıq üçün risklər yarada bilər. xəbər verir ki,  bu barədə rusiyalı həkim Olqa Ulankina açıqlama bildirib. Həkim qeyd edib ki

.

Canınızı sevirsinizsə bu 3 qidadan uzaq durun

Nevroloq Baibing Çen beyin sağlamlığı üçün uzaq durulmalı olan 3 təhlükəli qidanı açıqlayıb. nypost-a istinadla xəbər verir ki, Çen ilk növbədə böyük tropik balıqlardan - barakuda, qrupper və amberjack kimi növlərdən uza

.

Cəfəri bu xəstəliklərin dərmanıdır

Cəfəri antioksidantdır. O, orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən və karbohidrat mübadiləsini yaxşılaşdıran luteolinlə zəngindir. Luteolinin başqa bir faydası onun iltihab əleyhinə təsiridir. Gündə kiçik bir hissə cəfər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek sade makiyaj sekilleri geyim şəkilləri pəhriz diet asan hikmətli hekayələr doğuş sonrası seks yutube kahfe kali sirin qogal kondom nedir salam