Buxarda bişmiş düyü sinir sisteminin dərmanıdır – Həkim
Sadəcə suda və ya buxarda, yağsız bişirilmiş yağsız düyü nevroloji sağlamlıq üçün vacibdir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, terapevt Marqarita Koroleva belə düyünün B qrup vitaminlərlə zəngin olduğunu bildirib.
"Buxar düyü qabığını yumşaldan zaman orda olan virtamin, minerallar düyünün daxili hissəsinə keçir.
B qrup vitaminləri sinir sisteminin normal funksiyası üçün vacibdir. Əgər bu vitaminlər çatışmasa, nevroloji pozulmalar, el dili ilə desək, nevroz yaranır.
Amma düyünü bişirməzdən əvvəl bir neçə dəfə yuyulmalı və isladılmalıdır. Belə etdikdə, düyüdə olan nişasta azalır, yüksək qlikemik indeksi düşür.
Düyünü mütləq hansısa göyərti və nişastasız tərəvəzlə birgə yemək lazımdırı. Əks təqdirdə qəbizlik əmələ gətirir. Xüsusən yaşlıların, tərəvəzsiz düyü yeməsi zərərlidir.
Yağsız, duzsuz düyü bütün orqanizm və bağıraqlar üçün detoks rolu oynayır".
Milli.Az









Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qan laxtalanması problemi genetik imiş
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır
Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
Günay Pərvinin iddialarını yalanladı