Buxarda bişmiş düyü sinir sisteminin dərmanıdır – Həkim

Buxarda bişmiş düyü sinir sisteminin dərmanıdır – HəkimSadəcə suda və ya buxarda, yağsız bişirilmiş yağsız düyü nevroloji sağlamlıq üçün vacibdir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, terapevt Marqarita Koroleva belə düyünün B qrup vitaminlərlə zəngin olduğunu bildirib.
"Buxar düyü qabığını yumşaldan zaman orda olan virtamin, minerallar düyünün daxili hissəsinə keçir.
B qrup vitaminləri sinir sisteminin normal funksiyası üçün vacibdir. Əgər bu vitaminlər çatışmasa, nevroloji pozulmalar, el dili ilə desək, nevroz yaranır.
Amma düyünü bişirməzdən əvvəl bir neçə dəfə yuyulmalı və isladılmalıdır. Belə etdikdə, düyüdə olan nişasta azalır, yüksək qlikemik indeksi düşür.
Düyünü mütləq hansısa göyərti və nişastasız tərəvəzlə birgə yemək lazımdırı. Əks təqdirdə qəbizlik əmələ gətirir. Xüsusən yaşlıların, tərəvəzsiz düyü yeməsi zərərlidir.
Yağsız, duzsuz düyü bütün orqanizm və bağıraqlar üçün detoks rolu oynayır".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 808   Tarix: 20 oktyabr 2023
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Limonlu su bu xəstəliklərə səbəb ola bilər

Bir çox insanın gündəlik olaraq istifadə etdiyi limonlu suyun faydaları ilə yanaşı, zərərləridə var. -a istinadən limonlu suyun zərərlərini təqdim edir:. - Yüksək turşuluq səbəbindən diş sağlamlığınız zədələnə bilər. Zamanl

.

Qızdırma, baş ağrısı, ürəkbulanma - Son günlər hansı virusa yoluxuruq?

Son günlər əhali arasında qızdırma, boğaz və baş ağrısı, ürəkbulanma kimi əlamətləri olan xəstəlik yayılıb. Xəstəliyin simptomları eyni olsa da, sağalma müddəti yoluxan şəxslərdə fərqlilik göstərir. Bəs əhali arasında sürətl

.

50 yaşdan sonra özümüzə necə qulluq etməli? - Sağlam dəri, saç və dırnaqlar

Dərinizə, saçınıza və dırnaqlarınıza qulluq yaşlandıqca daha da vacib olur və əlavələr onların sağlam saxlanmasında əsas rol oynaya bilər.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 50 yaşdan yuxarı insanlara nəmlənmiş dəri

.

Həddindən artıq duz yeməyin fəsadları - Xərçəngə səbəb olur

Duz istifadəsinin uzun tarixə malik olmasına baxmayaraq, bu gün onun xeyirdən çox zərəri var. İnsanlar gündə orta hesabla təxminən 8,4 qram duz istehlak edirlər ki, bu da tövsiyə olunan bir çay qaşığı (6 qram) miqdarında

.

Qaynadılmış yeməklərin sağlamlığa təsiri

İmmunoloq Nikolay Kryuçkov xatırladıb ki, qaynadılmış və bişmiş yemək qızardılmış yeməkdən daha sağlamdır. "Zülal və liflə zəngin qidalar ilin istənilən vaxtında faydalıdır. Yəni bunlar ilk növbədə tərəvəzlər, daha a

.

Bu pəhrizlər diabet riskini artırır

Araşdırmalara görə, arıqlamaq üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin çoxu 2-ci tip diabetin inkişaf riskini 20% artıra bilər.   -a istinadən bildirir ki, aşağı karbohidratlı, yüksək yağlı pəhriz artıq çəki ilə mübarizənin məşhu

.

Duzlu kələmin faydaları

Fermentləşdirilmiş qidalar bağırsaq sağlamlığı üçün yaxşıdır, çünki həzm üçün faydalı probiotiklər istehsal edir.   -a istinadən xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Uill Bulseviç deyib. O bildirib ki, mədə-bağırsaq traktını

.

Bu qidalar xərçəng və diabet riskini artırır - XƏBƏRDARLIQ

Mütəxəssislər illərdir ki, paketləşdirilmiş qidalar ilə bağlı həyəcan təbili çalır. Paketləşdirilmiş qidaların əksəriyyətinin tərkibində xərçəng əmələ gətirən saxta şəkər olduğu ilə bağlı iddialar da mövcuddur. Bəs bu qidaları

.

İmmun sisteminin gücləndirir, ürəyi qoruyur və… - Göbələyin faydaları

Göbələk qida zənginliyi və sağlamlıq faydaları ilə tanınan bir qida məhsuludur. -ə istinadla bildirir ki, bu bitkinin aşağıdakı bir neçə faydası vardır:. 1. Nutrient dəstəyi. Vitaminlər və mineral: Göbələklər B vitamini kompleks

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar hamilelikde qidalanma maskalar limonun faydasi merlin monro süni qidalar xina hakista kosmetika sevda vətən oxu az ginekoloq novruz bayramina aid