Çay sevənlər üçün sevindirici xəbər
Çin və ABŞ alimlərinin birgə apardığı beynəlxalq tədqiqatın nəticələrinə görə, müntəzəm çay içmək qaraciyər xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmada 2 mindən çox qaraciyər xərçəngi xəstəsi və təxminən 8 min sağlam iştirakçı yer alıb. Tədqiqat zamanı onların gündəlik çay istehlakı, hepatit B və C daşıyıcılığı, spirtli içki istifadəsi və içməli suyun keyfiyyəti kimi faktorlar müqayisə edilib.
Nəticələr göstərib ki, daim çay içən şəxslərdə xərçəng riski digərlərinə nisbətən 49% aşağı olub. Xüsusilə, spirtli içki qəbul edənlər arasında belə çayın qoruyucu təsiri müşahidə edilib.
Mütəxəssislər bu təsiri çayın tərkibində olan antioksidant və polifenollarla əlaqələndirirlər.
Asya
Milli.Az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
Tatlısesin sərvətinə həbs qoyuldu
Engin Akyürekin serialı uğursuz oldu, heyət dəyişdi
Bu vərdiş beyni 8 il gəncləşdirir – alimlərdən maraqlı açıqlama
Afsanəvi Riçard Dərbişir vəfat etdi
Yeganənin səhhətində problem yarandı
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert