Çayı səhv dəmləməyin qorxulu fəsadları

Çayı səhv dəmləməyin qorxulu fəsadlarıMədəniyyətimizin əsas içkisi olan çayı səhər, günorta və axşam istehlak edirik. Çayı səhv dəmləsəniz, bəzi sağlamlıq problemlərinə və hətta xərçəngə səbəb ola bilər.
Milli.Az istinadən xəbər verir ki, çayın antioksidan xüsusiyyətləri ilə insan orqanizminə bir çox müsbət təsirləri də var.
Araşdırmalara görə, çay sudan sonra ən çox istehlak edilən içkilərdən biridir. Əgər çayı səhv dəmləsəniz, bəzi sağlamlıq problemləri yarana bilər. Odur ki, çay yaxşıca dəmləndikdən sonra ocaqdan götürülməlidir. Əks halda qastrit və xoradan əziyyət çəkənlərə zərər verə bilər. Daim yüksək temperaturda qaynar çay içmək gələcəkdə xərçəngə səbəb ola bilər.
Çay dəmləyərkən ən çox edilən səhvlərdən biri çaya dərhal qaynadılmış suyun əlavə edilməsidir. Dərhal çayın üzərinə qaynar su töksəniz, çay öz dadını itirəcək. (Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 850   Tarix: 06 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Başınız ağrıyırsa, çay için

Çay xüsusilə də qara çay, baş ağrısını kəsə bilən bəzi xüsusiyyətlərə malikdir. xəbər verir ki, bu, əsasən çayın tərkibindəki kofein və antioksidantlar sayəsində olur. Kofein, qan damarlarını daraltmağa kömək edərək baş ağrısın

.

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur. xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz, immunite

.

Yeni cinsi xəstəlik peyda olub: Yeyir bitirir

Qadınların intim bölgəsində "ət yeyən" bakteriyaya rast gəlinib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, İngiltərədə yayımlanan tibbi hesabat nadir, lakin ölümcül olan "ət yeyən bakteriya" infeksiyasını

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

.

Spirtli içkilər bu ölümcül xəstəliklərin SƏBƏBİDİR

Alkoqol sağlamlığa əhəmiyyətli dərəcədə zərər vuraraq, xərçəng xəstəliyinin bir sıra növlərinin inkişafı riskini artırır.  Trend-ə istinadən bildirir ki, bunu nüfuzlu bioloq-onkoloq, Tibb elmləri professoru Pranoti Mandreka

.

Hər gün çörək yediyinizdə nə baş verir? - "Avto pivə sindromu"

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan çörək bəzən düşündüyümüz qədər zərərsiz olmaya bilər. Səhiyyə mütəxəssisləri, xüsusilə də həkim Dr. Mickey Mehta çörəyin hər gün və həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün cidd

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

Gəncliyin və sağlamlığın təbii eliksiri olan məhsullar - Rusiyalı həkimdən tövsiyələr

Resveratrol - bitki mənşəli güclü antioksidantdır və insan sağlamlığı üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bu heyrətamiz komponent tut, zoğal, mərcangilə, qarağat, araxis, kakao paxlası, eləcə də qırmızı və ağ şərabı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri qadin dunyasi adlarin menasi əli əmirli gozalti qaralar ucun cennet almasinin murebbesi yaz geyimleri kley lekesi novruz bayrami qadin saglamlig aybawi qu quşu