"Çayxor"ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR

Çay ölkəmizdə ən çox istehlak edilən içkilərdəndir. Ölkə olaraq çayı isti və sürətlə içmək kimi vərdişimiz var. Lakin çoxlarımız qaynar çayın selikli qişanı yandırdığından, beləliklə, ağız nahiyəsində xərçəng riskini 3 dəfə artırdığından məlumatsızıq.
Milli.Aza pravda.az-a istinadən xəbər verir ki, türkiyəli tanınmış professor Oğuz Kösə "çayxor"lara çayı çox isti deyil, bir az soyuq içməyi tövsiyə edib.
Onun sözlərinə görə, Çin və Amerikada aparılan araşdırmalardan məlum olub ki, isti və intensiv şəkildə istehlak edilən çay ağız və boğaz selikli qişasına xroniki ziyan vurur, gələcəkdə baş-boyun bölgəsinin xərçəngə tutulma riskini artırır.
Professor çayın 15 dəqiqədə dəmlənməsini və yarım saat ərzində içilməsini tövsiyə edib: "Çay tərkibində güclü antioksidanlar olan qiymətli milli içkidir. Diqqətli olsaq, onu ilıq və təzə içsək, çaydan aldığımız həzzi artıra bilərik".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 829   Tarix: 22 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tez-tez əsnəmək nəyin əlamətidir?

Türkiyəli qulaq burun boğaz xəstəlikləri mütəxəssisi prof.dr.Yavuz Səlim Yıldırım, tez-tez əsnəməyin normal olmadığını bildirib. xəbər verir ki, həkim qeyd edib ki, əsnəmə qeyri-iradi bir refleksdir. - Əsnəmə fizioloji olara

.

Dünyada ən zərərli şorba seçildi - Azərbaycanda da yeyilir

Rus mətbəxinin ənənəvi yeməklərindən biri olan "Solyanka" şorbası ekspertlərdən keçərli qiymət almayıb.   xəbər verir ki, ukraynalıların və rusların tez-tez istehlak etdikləri, hətta zəngin və qidalı hesab etdiklər

.

Dəmlənmiş çay bu vaxtdan sonra zəhərə çevrilir

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq yaxşı fikir deyil, çünki tez xarab olur.  xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibind

.

100 yaşlı həkimin 7 qızıl qaydası - Uzun ömrün sirri

Hər birimiz uzun və sağlam yaşamaq istəyirik. Bunun üçün müxtəlif araşdırmalar edir, sağlıqlı qidalanmağa çalışsaq da, bəzən bu mümkün olmur. Lakin yenə də həkimlərin uzun və sağlam ömür yaşamaqla bağlı verdiyi tövsiyyələr

.

Axşam sağlam qida belə təhlükəli ola bilər

Britaniyalı dietoloq, professor Sara Berri axşam saatlarında yeməyin sağlamlıq üçün potensial risklərini açıqlayıb. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, hətta axşam saat 9-dan sonra qəbul edilən sağlam qəlyanaltıla

.

Sarıkökün ürək çatışmazlığına faydası var?

Nebraska Universitetindən amerikalı alimlərin apardığı araşdırma sarıkökün ürək sağlamlığı üçün faydalı ola biləcəyini sübut edib. -a istinadən xəbər verir ki, məşhur ədviyyatın əsas komponenti olan kurkumin əzələlərdə oksidləşdiric

.

Yazda tozcuqlara qarşı allergiyanın qarşısını necə almaq olar? - həkim açıqladı

Bir neçə sadə qaydaya əməl etməklə polenlə (müxtəlif bitkilərdən yayılan tozcuqlar) kontaktı azaltmaq və allergiyanı nəzarət altına almaq mümkündür. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı allerqoloq-immunoloq, tib

.

Bahar süstlüyü – Niyə halımız yoxdur?

Bahar süstlüyü yazın başlaması ilə bağlı yorğunluq, güc itkisi və ya depressiya vəziyyətidir. Bu vəziyyət isti temperaturlara orqanizmin normal reaksiyası nəticəsində yarana bilər və ya allergiya və ya əks mövsümi affekti

.

Gənclərdə sonsuzluq yaradan QİDA

Kartof çipslərinin müntəzəm istehlakının piylənmədən sonsuzluğa qədər yeddi təhlükəli nəticəsi açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə "Eat This, Not That!" çoxsaylı elmi araşdırmalara əsaslanaraq xəbərdarlıq edib

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi toy makiyaji sekilleri geyim şəkilləri şeirlər sifahi xalq ədəbiyyatı asan ariqlamagin yollari qadın novruz bayramına aid hakışda sanamalar novruz bayramı haxışta bakire novruza aid hakisdalar