"Çayxor"ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR
Çay ölkəmizdə ən çox istehlak edilən içkilərdəndir. Ölkə olaraq çayı isti və sürətlə içmək kimi vərdişimiz var. Lakin çoxlarımız qaynar çayın selikli qişanı yandırdığından, beləliklə, ağız nahiyəsində xərçəng riskini 3 dəfə artırdığından məlumatsızıq.
Milli.Aza pravda.az-a istinadən xəbər verir ki, türkiyəli tanınmış professor Oğuz Kösə "çayxor"lara çayı çox isti deyil, bir az soyuq içməyi tövsiyə edib.
Onun sözlərinə görə, Çin və Amerikada aparılan araşdırmalardan məlum olub ki, isti və intensiv şəkildə istehlak edilən çay ağız və boğaz selikli qişasına xroniki ziyan vurur, gələcəkdə baş-boyun bölgəsinin xərçəngə tutulma riskini artırır.
Professor çayın 15 dəqiqədə dəmlənməsini və yarım saat ərzində içilməsini tövsiyə edib: "Çay tərkibində güclü antioksidanlar olan qiymətli milli içkidir. Diqqətli olsaq, onu ilıq və təzə içsək, çaydan aldığımız həzzi artıra bilərik".
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən
Səhər vərdişləri böyrəklərinizi məhv edə bilər – 5 təhlükəli səhv
Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Zita və Gita'nın ulduzu vəfat etdi
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur