"Çayxor"ların nəzərinə: Qaynar çay XƏRÇƏNG YARADIR
Çay ölkəmizdə ən çox istehlak edilən içkilərdəndir. Ölkə olaraq çayı isti və sürətlə içmək kimi vərdişimiz var. Lakin çoxlarımız qaynar çayın selikli qişanı yandırdığından, beləliklə, ağız nahiyəsində xərçəng riskini 3 dəfə artırdığından məlumatsızıq.
Milli.Aza pravda.az-a istinadən xəbər verir ki, türkiyəli tanınmış professor Oğuz Kösə "çayxor"lara çayı çox isti deyil, bir az soyuq içməyi tövsiyə edib.
Onun sözlərinə görə, Çin və Amerikada aparılan araşdırmalardan məlum olub ki, isti və intensiv şəkildə istehlak edilən çay ağız və boğaz selikli qişasına xroniki ziyan vurur, gələcəkdə baş-boyun bölgəsinin xərçəngə tutulma riskini artırır.
Professor çayın 15 dəqiqədə dəmlənməsini və yarım saat ərzində içilməsini tövsiyə edib: "Çay tərkibində güclü antioksidanlar olan qiymətli milli içkidir. Diqqətli olsaq, onu ilıq və təzə içsək, çaydan aldığımız həzzi artıra bilərik".
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb