Cəfərili xingal

Cəfərili xingalƏrzaqlar:Cəfərili xingal

(4 nəfərlik)

Xəmir üçün:

2 st un

1/2 ç.q duz

2/3 st ilıq su

İçlik:

1 ədəd böyük dəstə cəfəri

Suyuna tökmək üçün:

2 x.q bitki yağı

2 ç.q duz

Üstü üçün:

Ərinmiş kərə yağı

Qatıq

Sarımsaq

Hazırlanması:

Cəfərini təmizləyib yuyuruq. Suyu çəkilir. Xırda doğrayırıq.

Cəfərili xingalUna duz və su töküb əvvəl qaşıqla qarışdırırıq sonra əlimizlə yumşaq xəmir yoğururuq.

Cəfərili xingalXəmiri 3 kündəyə bölürük.

Cəfərili xingalKündələri adi yuxa qalınlığında yayırıq.

Cəfərili xingalStəkanın ağzı ilə dairələr kəsirik.

Cəfərili xingalOrtasına cəfəri qoyub iki qatlayıb yanlarını bərkidirik.

Cəfərili xingalCəfərili xingalBütün yuxaları eyni şəkildə düzəldirik. Yandan çıxan xəmirləri yenə kündələyib yayıb kəsirik.

Cəfərili xingal5l qazanda 4l su töküb üstünə duz töküb qaynadırıq. Bitki yağını da əlavə edirik.Bükdüyümüz xəmirləri bir-bir suya tökürük. 5-10 dəqiqə qaynadırıq. Sonra süzüb böşqablara yığırıq.

Cəfərili xingalÜstünə əqinmiş yağ və sarımsaqlı qatıq əlavə edib süfrəyə veririk.

Cəfərili xingalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5347   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi geyim necə seçməli donlar 2024 gavali haqqinda ciyer qovurma qizilgul haqqinda melumat uze qulluq maskalari kosmetika nizami gencevi novruza aid hakisdalar yemek reseptleri novruz hakıştası vətən haqqında bayatılar