"Çiyələk yarpaqlarını yemək olarmı?" deməyin: Görün nə qədər XEYİRLİDİR

Çiyələyin sağlamlıq üçün faydaları hər kəsə məlum olsa da, bir çox insan yarpaqlarını çıxarıb zibil qutusuna atmağa üstünlük verir. Ancaq əksinə, çiyələk yarpaqları ilə hazırlanan çay böyrək daşlarını bir-bir çıxarır. Görün onun yarpaqlarının hansı təsirləri var. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, çiyələk kimi yarpaqları da bir çox dərdlərə şəfa mənbəyi ola bilər. Çiyələk yarpaqları əslində yeməli bir quruluşa malikdir. Yarpaqları antioksidantlarla dolu olduğundan əlavə sağlamlıq faydaları təmin edir. Ona görə də onu atmaq əvəzinə dəyərləndirmək çox faydalı olardı. 
Yaz və yay aylarının ən çox sevilən meyvələrindən olan çiyələk bazarlarda öz yerini tutub. Çiyələkləri yarpaqlarını ayıraraq yeməyə üstünlük verə bilərsiniz. Ancaq çiyələk yarpaqlarının orqanizmə təsirini eşidəndə fikrinizi dəyişə bilərsiniz.
Quru və ya yaş halda hazırlanan çay istehlak edildikdə bir çox problemi həll edə bilər. 
Çiyələk yarpağı çayı ateroskleroz, yüksək qan təzyiqi, qarında su toplanması və böyrək xəstəliklərinə təsir edir. 
Çiyələk yarpaqları bədəndən qum və ya daş kimi formalaşmaları tək-tək çıxarmaq üçün istifadə edilə bilər. Müntəzəm olaraq istehlak etməklə böyrək problemlərini azalda bilərsiniz. Bağırsaq üçün də faydalı olan çiyələk yarpaqları bağırsaq iltihabını, qurdları, qazı və qəbizliyi aradan qaldıra bilər.  
Bədəninizin son zamanlar şişməyə başladığını düşünürsünüzsə və ya müşahidə edirsinizsə, çiyələk yarpaqlarının sidikqovucu xüsusiyyətindən faydalana bilərsiniz. Yığılmış ödemi aradan qaldırmaq üçün çiyələk yarpaqlarından çay hazırlayaraq toksinləri çıxara bilərsiniz. 
Yarpaqların tərkibindəki kalium və fosfor xroniki böyrək çatışmazlığının qarşısını ala bilər. Buna görə də böyrək xəstələrinin faydalı təsirləri əldə etmək üçün həkimə müraciət etdikdən sonra istehlak etmələri uyğun ola bilər. Keyfiyyətli yuxu üçün yatmazdan əvvəl onu istehlak etməyə cəhd edə bilərsiniz.  
Çiyələk yarpaqlarını necə istehlak etmək olar? 
Bunun üçün müxtəlif alternativlər var. Birincisi, təbii ki, yarpaqlardan çay hazırlamaqdır. Quruduqdan sonra isti su ilə qarışdıraraq dəmləyə bilərsiniz. Çox praktik hazırlığı var. Ancaq daha praktik bir üsul istəyirsinizsə, yarpaqları içdiyiniz suyun içinə sala bilərsiniz. 
Çiyələk yarpaqlarını yaxşıca yuduqdan sonra qaba qoyub, üzərinə balzam sirkəsi əlavə edə bilərsiniz. 1 saat gözlədikdən sonra dəmlənmiş sirkəni süfrənizdə və salatlarınızda istifadə edin. Çiyələk yarpaqları sayəsində həm daha ləzzətli bir yemək istehlak edə, həm də bədəninizi sağalda bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 917   Tarix: 01 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq

Dişləri həddindən artıq tez tez və çox güc tətbiq edərək fırçalamaq ağız sağlamlığında ciddi problemlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt və parodontoloq Viktoriya Çeredniçenko deyib. "Artı

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?

Azərbaycanda ailədaxili münasibətlərin vəziyyətini göstərən son statistika həm zorakılıq halları, həm də boşanma prosesləri ilə bağlı ciddi tendensiyalara işarə edir. Belə ki, bu ilin ilk 9 ayında məişət zorakılığından zərə

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir

Axşam saatlarında serial izləmək, sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək və videoları skroll etmək yuxunun keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir və səhər yorğunluğa səbəb olur. xəbər verir ki, bunu açıqlamasında rusiyalı oftalmoloq Gunv

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

turlar.az

hamilelikde qidalanma donlar 2025 geyim seçimi ayaqqabi ve cantalar badimcan kartof kişi xəyanət edərsə çolkalı saç modelleri kosmetika rəksanə azerbaycan bürcler bir arzum var ekizler