Çoban aşı
Ərzaqlar:
500 q qoyun əti
3 st uzun düyü
3 ədəd baş soğan
2 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz
Hazırlanması:
Düyünü 4-5 dəfə yuyub ilıq suda qoyuruq.
Sümüksüz qoyun ətini tikələrə bölüb yuyub suda bişməyə qoyuruq.
Qaynayan kimi kəfini yığırıq. Sonra normal odda yarım hazır vəziyyətdə olana qədər bişiririk. Bişməyə 10-15 dəqiqə qalmış duz tökürük.
Əti sudan çıxardırıq. Bulyonu süzgəcdən süzüb götürürük.
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.
Soğanın üstünə yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.
Bulyonu qaynamağa qoyuruq. Qaynamağa başlayanda təxmini olaraq 1 l bulyona düyünü töküb qarışdırırıq.
Normal odda düyü bişməyə az qalmış (digər aşları bişirdikdə düyünü ki necə götürürük. O vəziyyətdə olanda) üstünə əti, qovurduğumuz soğanı və duzu töküb qarışdırırıq. Suyu tamam çəkiləcək.
Aşımız hazırdı.
Aşı süfrəyə berdikdə böyük nimçəyə çəkib üstünə qaynar yağ tökürük.
Nuş olsun!
f Paylaş








Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist