Çorəkdən imtina etmək üçün 8 ən vacib səbəb

Çorəkdən imtina etmək üçün 8 ən vacib səbəbÇörəyin zərəri
Yulaf, çovdar unu və ya kəpəkdən hazırlanan çörəklərə qarşı dietoloq və ya qastroenteroloqlar bir söz demir. İstədiyiniz qədər yeyə bilərsiz, lakin müasir texnologiyalarla əla növ buğda unundan hazırlanmış ağ çörəyin ziyanı, mütəxəssislərin fikrincə, xeyrindən çoxdur. Aşağıdakı səbəblərdən ağ çorəkdən imtina etmək məsləhət görülür.
1. FAYDASIZdır
Ağ çörək - əla növ undan istehsal edilmiş faydasız qida məhsuludur. Əlbəttə, buğdada faydalı maddələr çoxdur, lakin onlar dənlərin una çevrilmə prosesində yoxa çıxır. Yüksək növ unda cəmi 30% faydalı maddələr ola bilər. Onlar məhsul hazırlandıqdan sonra 2 həftə ərzində aktiv qalır. Bəs sonra? Tam faydasız olur.
2. DADSIZdır
Ağ çörək xüsusi dada malik deyil, elə ona görə də çoxları tərəfindən sevilir. Belə çörəyin bir dilimi onunla birgə yeyilən yeməyin dadını korlmaz. Amma bütöv dəndən hazırlanmış un məmulatları kimi də yaxşılaşdırmaz.
3. ZƏHƏRLİdir
Buğdaya olan tələbat daim artır: daha çox və daha tez əldə olunmalıdır. Bol məhsul almaq üçün istehsalçılar pestisidlərə pul xərcləməkdən çəkinmir, zərərverici həşərat və göbələklərdən qurtulmaq üçün isə zərərli kimyəvi maddələrlə əkini emal edirlər.
Unun ağ olması üçün o, yuyucu maddələrlə (xlor, natriumun və kalsiumun pirosulfatı, benzoilin peroksidi) ağardılır. Orqanizmə məhvedici təsirdən qaçmaq üçün çörəyin orqanik və ya rafinə olunmuş undan hazır olduğunu dəqiqləşdirmək lazımdır. İkincisi daha zərərlidir.
4. DƏRİDƏ PROBLEMLƏR yaradır
Kosmetoloqa pul xərclənməzdən öncə öz rasionunuzu gözdən keçirin. Dəridə səpkilər çox vaxt yanlış qidalanmanın nəticəsidir.
Ağ çörəyin tərkibində olan qlüten, demək olar ki, orqanizmdən çıxarılmır, bağırsaqların divarlarına çökərək onun liflərini zədələyir. Nəticədə digər məhsullarla qəbul olunan faydalı maddələr daha az sovrulur.
5. ASILILIQ yaradır
Kekslər, bulkalar, kruassan və pirojkilər asılılıq yarada bilər. Çörəyin bir dilimi qanda dəhşətli dərəcədə şəkərin ifrazına səbəb olur. Buna görə insana güc və gümrahlıq hissi verir.
Amma sürətlə qalxmış şəkər eyni sürətlə düşür və əllər növbəti çörək tikəsinə uzanır. Qanda şəkərin kəskin sıçrayışları zarafat deyil! Çörəkdən sui-istifadə şəkərli diabetə səbəb ola bilər.
6. Vaxtından öncə QOCALMAya səbəb olur
Diyetoloqlar yekdilliklə etiraf edir ki, un məmulatlarından çox istifadə edənlər adətən öz yaşlarından böyük görsənirlər. Qidalı maddələrdən məhrum olan ağ çörək cavanlıq və gözəlliyinizi artırmır. Çörək yesəz belə, yalnız çovdar və yulaf unundan və ya kəpəkdən hazırlanmış olsun.
7. HƏZMDƏ PROBLEM yaradır
Köp və qəbizlikdən əziyyət çəkirsiz? Buna səbəb yenə də glütendir, daha dəqiq desək, ona qarşı həssaslıq. Bu həssaslıq varsa, mədənin və bağırsaqların selikli qişası qidadan lazımi maddələri qəbul edə bilmir.
Orqanizmi lazımlı miqdarda sellülozla zənginləşdirmək və həzm sistemini normaya salmaq üçün yalnız bütöv dəndən hazırlanmış çörəkdən istifadə edin. Belə çorəyin
5-6 dilimində gündəlik sellüloz norması mövcuddur.
8. ARTIQ ÇƏKİyə səbəb olur
Undan imtina arzuladığınız fiquraya çatmaq yolunda atılan doğru bir addımdır. Çörəyin tərkibində olanlar qarın və digər nahiyələrdə yığılır, qlükoza şəklində qana keçir və dərhal aclıq hissi yaradır. Arıqlamaq üçün, çörəkdən tamamilə imtina etmək vacib deyil, bütöv dəndən hazırlanmış çörəkdən istifadə etmək olar.
Belə un məmulatları daha az kalorilidir, tərkibində çox miqdarda sellüloz və orqanizmə lazım olan mikroelementlər olur. Amma yenə də, yeyilmiş çörəyin miqdarına nəzarət etmək lazımdır.
Qeyd etmək istərdik ki, çörəkdən tam imtina həddən artıq yorğunluğa, səbirsizliyə, əsəb gərginliyinə səbəb ola bilər. Ona görə gündə bir dilim bütöv dəndən hazırlanmış çörək nəinki fiquranızı korlamaz, hətta depressiyalardan da qoruyar.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 840   Tarix: 26 sentyabr 2022
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu üsulla arıqlayanlara XƏBƏRDARLIQ - FOTO

Ev işləri görmək və eyni zamanda fiquranı yaxşılaşdırmaq üçün məşq etmək hər kəsin xəyalıdır. Bir çox istehsalçılar da bunun üçün müxtəlif məhsullar istehsal edirlər. Bu məhsullardan biri də "sehrli" başmaqlardı

.

XƏBƏRDARLIQ: Açıq şəkildə satılan çərəzlərdən UZAQ DURUN

"Meyvələrin tərkibindəki vitaminlər və minerallar, eləcə də zəngin qida dəyəri orqanizm üçün çox faydalıdır. Ona görə ki, bu qidalar orqanizmi bir çox mikro və makro elementlərlə təmin edir. Lakin bu gün satışda ola

.

Uzun müddət televizora baxmağın zərərləri

Elm adamları uzun müddət televizora baxmağın zərərlərini açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, uzun müddət televizora baxan insanların şifahi yaddaşı zəifdir. . Araşdırmanın nəticələri London Universite

.

Qəhvəni bu vaxtlarda içməyin

Qəhvə səhərlər bizə enerji verən məşhur içkidir. Ancaq axşam saatlarında yuxu keyfiyyətinə təsir etməmək üçün onun istehlakını məhdudlaşdırmaq lazımdır. Əks təqdirdə qəhvə içmək ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər

.

"Pirola" təhlükəsi - Daha çox yoluxucu ştam aşkarlandı

COVID-19-un yeni və daha çox yoluxucu olan ştamı meydana çıxıb. "report"a istinadən bildirir ki, yeni ştam "Pirola" adlanır. Amerikalı ekspert Georges Benjamin bildirib ki, bu ştam daha da yoluxucu olmasın

.

Dərini sürətlə qocaldan SƏBƏB

Rusiyanın dermatokosmetoloq və plastik cərrahı İlya Şarov dərinin stresə necə reaksiya verdiyini araşdırıb. Araşdırmalar aparan həkimin fikrincə, narahatlıq, həyəcan və digər stresli vəziyyətlər dəridə əks oluna bilər. Fak

.

Koronavirusdan sağalmağı sürətləndirən QİDALAR

COVİD-19-dan əziyyət çəkən xəstələrə bitki qidaları yeməyi tövsiyə edilir.   -a istinadən bildirir ki, bu barədə dietoloq Rimma Moisenko danışıb. . O, bitki qidaları və giləmeyvənin xüsusilə faydalı olduğunu deyib. Həkimi

.

Koronavirusun yeni ştammı kimlər üçün təhlükəlidir?

"Omikron"un yeni subvariantı olan "pirola" koronavirus ştammına görə risk qrupuna yaşlılar, immun sistemi zəifləyənlər və xroniki xəstəlikləri olanlar daxildir. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyal

.

Yeməyi ağızda çox çeynəmək xərçəngin qarşısını alır

Hər yeməyi, tikəni aramla, uzun müddət çeynəmək həzm orqanları xərçənginin qarşısını alır. -a istinadən bildirir ki, qastroenteroloq Dilara Lebedeva bu vərdişin insan sağlamlığı üçün vacibliyindən danışıb. "Yaxşı çeynəmə

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler qadin dunyasi yay kolleksiyasi şorbalar günün kombini qadin dunyasi kulinariya qızartma reseptləri kosmetika baldıza aid hakışta bir arzum var hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz qaynana hakista rus dilin nece orenek