COVID-19-dan sonra ölüm riskini artıran xəstəliklər açıqlandı

COVID-19-dan sonra ölüm riskini artıran xəstəliklər açıqlandıLondon Universitet Kollecinin (UCL) və Qlazqo Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, nadir xəstəlikləri olan insanlarda COVID-19-dan sonra ölüm riski daha yüksəkdir.
Milli.Az report-a istinadla xəbər verir ki, araşdırmaçılar nadir xəstəliklərin yayılmasını və əlaqəli riskləri öyrənmək üçün genişmiqyaslı elektron tibbi qeydlərdən istifadə ediblər. Ümumilikdə 58 milyon insanın məlumatları təhlil edilib.
Alimlər müəyyən ediblər ki, nadir xəstəlikləri olan insanlarda koronavirusa yoluxduqda ölüm riski ümumi əhaliyə nisbətən təxminən beş dəfə daha yüksəkdir. Qeyd olunub ki, ölüm riski tam peyvənd olunmuş şəxslərdə də qalır.
Əlavə olaraq alimlər geniş yayılmış patologiyalar və COVID-19 keçirdikdən sonra ölüm ehtimalı arasındakı korrelyasiyanı təhlil ediblər. Bu riski ən çox artıran xəstəliklər arasında sonsuzluq və böyrək xəstəlikləri olub.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 752   Tarix: 01 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Həkim səhvinə görə qolları və ayaqlarından oldu

ABŞ-da həkim səhvi nəticəsində bir kişinin qolları və ayaqları amputasiya edilib. . -ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, Çad Qerlo böyrək daşlarını çıxarmaq üçün əməliyyat olunub və qolu və ayaqları olmadan xəstəxanada

.

Xərçəngdən qorunmağın 12 yolu

Xərçəng dünyada ciddi sağlamlıq problemidir. Ölüm səbəbləri arasında da birinci yerdədir. xəbər verir ki, mütəxəssislər xərçəngdən qorunmaq üçün sağlam həyat tərzi sürməyin və mütəmadi olaraq sağlamlığınızı yoxlamağın vaci

.

Beyni zədələyən alkoqollu İÇKİLƏR: həkimdən xəbərdarlıq

Alkoqol beyin hüceyrələrini zədələyir və onun fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim, diyetoloq və nutrisioloq Yevgeni Arzamastsev "Moskva 24" telekanalına müsahibəsind

.

Tez hazırlanan sıyıq və pürelər - Potensial təhlükə

Tez hazırlanan sıyıq və pürelərin sağlamlığa təsiri onların tərkibindən və istehsal prosesindən asılıdır. sizə əsas məqamları təqdim edir:. Potensial təhlükələr:. Şəkər və süni əlavələr - Bir çox hazır sıyıq və pürelər yüksə

.

Kababı bu qatqılarla yemək olmaz

Kabab, xüsusən quzu kababı zülal istehlakı üçün ən uyğun yeməkdir.  xəbər verir ki, Rusiya Səhiyyə Departamentinin baş dietoloqu Antonina Starodubova sağlamlığa zərər verməyən kabab miqdarını açıqlayıb. "Hər kiloqra

.

Burgeri sağlamlıq üçün faydalı etmək olarmış

"Bəzi inqrediyentləri əvəzləməklə burgerləri daha faydalı etmək olar". xəbər verir ki, bunu diyetoloq, nutrisioloq Sofiya Kovanova deyib. O izah edib ki, ənənəvi fastfudda karbohidratlar və yağlar termiki emal yol

.

Tərkibində zərərli maddələr olan dodaq nəmləndiriciləri - SİYAHI

Dərinizdə yaranan səpgilərin səbəbi dodaq nəmləndiriciniz və yaxud dodaq boyanız ola bilər. . xəbər verir ki, bunu nutrisioloq Aytən Xaqan deyib. "Əgər istifadə etdiyiniz məhsul lanolin, vazelin, kokos yağı, bal mum

.

Orqanizmi zəhərlərdən təmizləyən 5 məhsul

Toksikoloq, professor Mixail Kutışov özünün Teleqram kanalında detoksikasiyanı təşviq edən beş sadə məhsulu sadalayıb.  xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, yaşıl yarpaqlılar və göyərti bağırsaqlardan zərərli maddələrin çıxarılmasın

.

Hava soyuyanda niyə oynaqlarımız ağrıyır?

Bir çox insanlarda havanın kəskin dəyişilməsi (yağış, soyuq, külək) zamanı əhval-ruhiyyənin pozulması, müxtəlif ağrılar və s. olur. Buna meteohəssaslıq deyilir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının məlumatlarına görə, dünyada yaşaya

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri qadın geyimi qadin sayti sevismeyin menasi bürclər gündəlik lobya tursusu qadınlar nağıllar heyati bürcler gözəllik tərəzi bürcü