Çox süd içməyin ziyanı da varmış - Böyrəklərdə daş yaradır

Çox süd içməyin ziyanı da varmış - Böyrəklərdə daş yaradırSüd və süd məhsulları insanların bütün ömrü boyu istifadə etdikləri və çox mühüm bioloji və qida əhəmiyyətinə malik vacib, əvəzolunmaz qidadır. Bu məhsulların tərkibində insan orqanizmi üçün vacib olan bütün qida maddələri və bioloji aktiv maddələr balanslaşdırılmış şəkildə mövcuddur. Ona görə də süd və süd məhsulları canlı orqanizmlərin boy və inkişafını təmin edən universal bir qida hesab edilir.

Bütün bu deyilənlərə baxmayaraq, təbii südün insan orqanizminə bəzi məqamlarda ziyan verə biləcəyi də istisna deyil.

Azərbaycanda təbii qidalarla özünü neçə xəstəlikdən xilas edən Ərşad Əzimzadə bu barədə öz fikirlərini açıqlayıb: "Süd içməyin! Yaxşısı budur, süddən qatıq çalın, çünki qatıq məhsulları qara ciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır,orqanizmin müqavimətini artırır, onu infeksiyalı xəstəliklərə qarşı davamlı edir. Qatıqda və qatıq məhsullarında orqanizm üçün lazım olan bütün amin turşuları mövcuddur. Qatıq məhsullarından ürək, böyrək və əsəb xəstəliklərini sağaltmaq üçün istifadə edirlər. Onların tərkibində kalsium duzu, dəmir, mis, kobalt vardır. Digər birləşmələrə nisbətən tez həzm olunur və qana tez sorulur. Qatıq məhsulları həm də ona görə qiymətlidir ki, mədə-bağırsaq traktında potogen mikroorqanizmlərin inkişafına mane olur. Kəsmiyi hökmən bitki qidaları və qoz-fındıqla bir vaxtda yemək faydalıdır: 2 xörək qaşığı kəsmiyə 1 çay qaşığı bitki yagı, yaxud 1-2 qaşıq qoz-fındıq ləpəsi qatmaq və tərəvəz salatı ilə birlikdə yemək çox faydalıdır. Amma bir şərtlə, kəsmik də, digər qatıq məhsulları da köhnə olmasın. Xatırladıram ki, qatıq məhsulları və qatığın özü 24 saatdan sonra öz keyfıyyətini itirir."

Xəbərlər     Baxılıb: 1825   Tarix: 17 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı

"Elektron siqaretlərin Azərbaycanda idxalı, istehsalı, satışı və istifadəsinin qadağan olunması ilə bağlı qanunvericiliyə təklif olunan dəyişikliklər ictimai sağlamlıq baxımından əsaslandırılmış və vaxtında atılan addımdır"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli geyim dəbləri tərəvəz yeməkləri manikür və pedikür varikosel dondurma kosmetika intim yumurta sağlamlığın sirleri novruza aid hakisda usaq geyimleri