Cücərən sarımsaq yeyilə bilərmi?

Cücərən sarımsaq yeyilə bilərmi?Mətbəxdə uzun müddət qaldıqda cücərən sarımsağı adətən yeyilməyəcəyi fikri ilə zibil qutusuna atırıq.
Ancaq əslində cücərən sarımsaq daha faydalıdır. Cücərən sarımsaqda olan antioksidant miqdarı cücərməyənə nisbətən daha çoxdur. Cücərən sarımsağın tərkibində insan üçün olduqca faydalı maddələr vardır. Sarımsaq nə qədər yetişsə, tərkibindəki antioksidant miqdarı da artır.
Sarımsaq damar tıxanıqlığından tutmuş qulaq infeksiyalarına qədər bir çox xəstəliklərə faydalıdır. Yaşlanma müddətini qısaltdığı haqda da fikirlər mövcuddur. Cücərən sarımsağın virusların qarşısını alaraq xərçəngi əngəllədiyi də qeyd edilir. Cücərmiş sarımsaq damarlarda tıxanıqlığın qarşısını alır və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
Evdə sarımsağı necə cücərtmək olar?
Bir qabın içərisinə az miqdarda su qoyun. Sarımsağı suya yüngülcə dəyəcək şəkildə qabın içərisinə qoyun və pəncərənin önünə yerləşdirin. Bir həftə ərzində cücərdiyini görəcəksiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1046   Tarix: 04 dekabr 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

turlar.az

toy makiyajlari adlarin menasi gozel gorunmek şirniyyatların hazırlanması qadın eşq və məhəbbət toyuq buglamasi kosmetika baldıza aid hakışta yumurta novruz bayrami burclər efsane