Daim şokolad, kolbasa, şirniyyat istəyirsinizsə... Bunlar hansı vitaminlərin çatışmazlığına işarə edir?
Qidalara olan meylimiz orqanizmdə bəzi maddələrin defisitinə işarə edə bilər.
əgər insan daim şokolad istəyirsə, bu bir çox hallarda maqneziumun defisitinə işarə edir. Maqneziumun mənbələri: buğda kəpəyi, kakao, qarabaşaq, keşyu, badam, soya.
Duzlu və ya ədviyyatlı qidalara olan meyl aşağı təzyiq və serotonin hormonunun çatışmazlığına işarə edə bilər. Serotonin xoşbəxtlik hormonu sayılır. Orqanizmdə serotoninin səviyyəsini qaldırmaq üçün yumurta, ət, süd məhsulları, çərəzlər yeyin, idmanla məşğul olun, açıq havada gəzin. Təzyiqi normada saxlamaq üçün yaxşı qidalanın, fiziki aktiv olun, qəhvə için, qidalara ədviyyatlar əlavə edin.
İnsan qeyri-adi maddələri (boya, təbaşir, qil və s.) dadmaq istəyirsə bu orqanizmdə kalsium və dəmirin çatışmazlığına işarədir. Kalsiumun əsas mənbələri süd məhsulları, dəmirin isə qaraciyər və ətdir.
Əgər insan daim kolbasa, sosis kimi məhsulları yemək istəyirsə, bu xroniki stressin göstəricisidir.
Bütün gün konfet, şirniyyatlar yemək istəyirsinizsə, bu orqanizmdə xrom və triptofan amin turşusunun defisitini göstərir və həmçinin güclü əqli yorğunluğuna işarədir. Xromun mənbələri: ət, qaraciyər, kəpəkli çörək, paxlalılar. Triptofan aminturşusunun mənbələri: ət, süd məhsulları, balıq, göbələk, banan, çərəzlər.
f Paylaş








Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu