Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

Dəfnə yarpağının faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri* Dəfnə yarpağı ən dadlı qida qatqılarından sayılır. Onun özünəməxsus ətri qida dadlandırıcısı kimi bütün dünya mətbəxində istifadə olunur. Buna səbəb isə dəfnə yarpağının tərkibində ətirli efir yağlarının olmasıdır.
* Dəfnə yarpağının tərkibində orqanizm üçün vacib sayılan dəmir, selen, marqanes, sink var.
* Dəfnə yarpağıın tərkibində A, B, PP, C vitaminləri var.
* Dəfnə yarpağı güclü antiseptikdir.
* Dəfnə yarpağının ən yaxşı müalicəvi xüsusiyyəti onun xərçəng hüceyrələrinə qarşı mübarizə apara bilməsidir.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi orqanizmdən şlakların xaric olunmasına səbəb olur.
* Dəfnə yarpağı həzmi sürətləndirir.
* Dəfnə yarpağı dəmləmsinin göbələk əleyhinə təsiri çox böyükdür.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsi iştah açır.
* Dəfnə yarpağının iyindən tarakanların xoşu gəlmir. Bu görə də evlərin hər küçünə təzə dəfnə yarpağı qoyduqda o evə tarakanlar yığılmır.
* Dəfnə yarpağı dəmləməsinin sidikqovucu təsiri var.
* Dəmləməsi yuxugətirici təsir göstərir.
* Yer kürəsində kulinariyada ən çox istifadə edilən məhsuldur.
* Qanda şəkərin miqdarımnı aşağı salmaq qabiliyyəti vardır.
* Qulağın iltihabı zamanı 5 ədəd dəfnə yarpağı 1 stəkan suda qaynadılır, 2 saat sonra qulağa tökülür. Dəfnə yarpağı dəmləməsi gündə 3-4 dəfə olmaqla hər qulağa 3 damcı tökülür.Müalicə dövründə gündə 3-5 dəfə 1 xörək qaşığı daxilə qəbul edilir.
* Haymorit xəstəliyi zamanı çoxlu miqdarda dəfnə yarpağı suya tökülür və ağzı qapalı qazanda çoxlu qaynadılır. Sonra qazan odun üstündən götürülür və qazanın buxarı burun vasitəsilə daxilə çəkilir. Prosedur zamanı xəstə başını adyalla örtməli və həmin gün evdən çıxmamalıdır.
Dəfnə yarpağı dəmləməsindən hamiləlik dövrü və uşaqəmizdirmə zamanı istifadə etmək olmaz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 958   Tarix: 13 dekabr 2020
f Paylaş

Digər yazılar

Şəkər tozu haqda qaydalar: Necə saxlayaq və gündə nə qədər qəbul edək?

Şəkər sinir sistemini gücləndirən, görmə, eşitmə qabiliyyətini və diqqəti artıran, eləcə də asanlıqla həzm olunan yüksək kalorili (375 kkal / 100 q) bir yeyinti məhsuludur. Kimyəvi tərkibinə görə təmiz saxarozadan ibarə

Həkimdən ÇAĞIRIŞ: "Lazımsız dərmanlar qəbul edib özünüzü ağırlaşdırmayın, qorxmayın..."

"Covid-19-a yoluxma halları çox artıb, əksər insanlar panikadadır. Qorxmayın! Qorxu, panika, stress immun sistemini çox zəiflədir. e- -a istinadən bildirir ki, bunu radioloq, ATU-nun Tədris Terapevtik Klinikasının Şü

Pulmonoloq: "Maskalar insanları boğmur, bu, psixoloji faktordur"

"Açıq havada maska taxmaq ciyərlərimizin durumuna mane olmur. Bizim yanımızdan keçən hər bir kəs potensial COVID xəstəsidir. Pandemiya dövründə əksi sübut olunana qədər hər bir hal COVID-19-dur. Bu səbəbdən açıq havad

Ətraf mühitə atılan maskalar nəyə səbəb olur?

Maskaların ətraf mühit atılması dolayısı yolla koronavirusun yayılması üçün də zəmin yaradır. e- -a istinadən bildirir ki, bunu Dövlət Gömrük Komitəsi Tibbi Xidmət İdarəsinin Elmi Təcrübi və Tədris Mərkəzinin mütəxəssis

Bu uşaqları ev heyvanları ilə təmasdan qorumaq lazımdır

Noyabrın 30-u Ümumdünya Ev Heyvanları Günüdür. Belə bir günün təsis edilməsi ideyası Beynəlxalq Təbiəti Mühafizə Hərəkatı tərəfdarlarının 1931-ci ildə Florensiyada (İtaliya) keçirilmiş konqresində irəli sürülüb. Həkim-pediat

Tez-tez soğan yeməyin orqanizmdə yaratdığı DƏYİŞİKLİKLƏR

Soğan orqanizmə daxil olan kimi çox şeyi dəyişə bilir. Sağlamlığı gücləndirən vitamin və qidalarla zəngin olan soğan, gündəlik yeyildikdə möcüzələr yaradır. e- -a istinadən soğanın orqanizmə təsiri barədə məqaləni təqdi

Virusun risklərini azaltmaq, immuniteti qorumaq üçün nə edək? - Dietoloqdan TÖVSİYƏLƏR

Bu gün hamı virusa yoluxmamaq üçün yollar axtarır. Hər kəs orqanizmi-immuniteti gücləndirməyə, tədbirlər görməyə çalışır. Bu yöndə mütəxəssislərin fikirləri daha önəmlidir. Ümumi cərrah, sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis

Qida zəhərlənmələrindən necə qorunaq?

Qida zəhərlənmələri hər dövr üçün aktualdır. İlin bütün fəsillərində qida zəhərlənmələrinə rast gəlinir. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu qida zəhərlənmələrindən qorunmaqla bağlı bir sıra tövsiyələr açıqlayıb. Onlar

İnfeksionist: Xəstəlik əvvəlki aylarda olan simptomlarla özünü göstərir, fərqli xüsusiyyət yoxdur

"Hazırda koronavirusla bağlı epidemik durum kritikdir. Gündəlik yoluxmanın 400 üzərində olması yüksək göstəricidir. Tədbirlər görülməsə, bu göstərici gündəlik 500-dən çox olacaq. Yoluxmanın əsas səbəbi əhalinin profilakti

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri qis geyimləri 2022 geyim necə seçməli resept gözəllik məhsulları usaqlarda angina qidalanma qaydaları kosmetika novruz hakisdalari yazili hakışdalar