Dərini yeniləyir, təravətləndirir, ləkələri aparır – GİL MASKALARI

Dərini yeniləyir, təravətləndirir, ləkələri aparır – GİL MASKALARIGilin faydalı maddə olduğu hər kəsə bəllidir. Xüsusilə də ondan hazırlanan maskalar dərinin təravətli qalmasına inanılmaz kömək edir.
Ailem.az sizə faydalı gil maskalarının reseptini təqdim edir.
Detoks gil maskası
Lazım olanlar:
- 6 xörək qaşığı yaşıl gil
- 1 xörək qaşığı kakos yağı
- 1 xörək qaşığı bal
- Yarım limon suyu
Hazırlanması:
Verilən inqrediyentləri qarışdırın. Gil maye halını alana qədər bir az su da əlavə edə bilərsiniz. Qarışımı təmizlənmiş dəriyə həftədə 2 dəfə 20 dəqiqə tətbiq edin. İlıq su ilə durulayın. Detoks gil maskası dərinizi yeniləyib, qan dövranını sürətləndirəcək.
Ləkəli dəri üçün gil maskası
Lazım olanlar:
- 2 çay qaşığı sarıkök
- 5 xörək qaşığı yaşıl gil
- 1 xörək qaşığı bal
Hazırlanması:
Verilən ərzaqları qarışdırın. Su ilə maye halına gəlməsini təmin edin. Həftədə maksimum 3 dəfə 20 dəqiqə bu maskanı istifadə edə bilərsiniz. Gil və sarıkökün ləkəli dərilər üzərindəki təsirini mütəmadi istifadədə hiss edəcəksiniz.
Rahatladan gil maskası
Lazım olanlar:
- 1,5 xörək qaşığı yağsız qatıq
- 4 xörək qaşığı yaşıl gil
Hazırlanması:
Qatıq və gili qarışdırın. Maye halını alan qarışımı göz çevrəsi və dodaq kənarlarınızı çıxmaq şərti ilə üz dərinizə sürtün. 20-25 dəqiqə saxlayıb ilıq su ilə durulayın. Resepti hazırlayarkən metal qabdan istifadə etməyin. Mümkün qədər taxta qablardan istifadə edin.
Nəmləndirici gil maskası:
Lazım olanlar:
- 4 xörək qaşığı yaşıl gil
- 1,5 xörək qaşığı su
- 5 damcı qızılgül yağı
Hazırlanması:
Bütün inqrediyentləri qarışdırın. Təmizlənmiş dəriyə tətbiq edin. Həftədə 2 dəfə 20 dəqiqə dərinizdə quruyana qədər saxlayın. İlıq su ilə yuyub, su tərkibli bir nəmləndirici ilə dərinizi nəmləndirin.

Mətbəx     Baxılıb: 3484   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamilelikde qidalanma qadın geyimi yemek reseptleri ata ve qiz qadın saytı findiq qabiginin faydalari valideyne aid statuslar sirniyatlar ana haqqinda bayati efsaneler fitat cinsi