Diabetin astanasında olanlar üçün ƏN PİS QİDALAR

Diabetin astanasında olanlar üçün ƏN PİS QİDALARŞəkərli diabetin astanasındasınızsa, pəhrizinizə nəzarət, qan şəkəri səviyyələrini qorumaq sizin üçün önəmli olmalıdır. Bu vəziyyətdə profilaktik qidalanmaya məhəl qoymamaq ürək xəstəliyi, böyrək problemləri və sinir zədələnməsi kimi ciddi sağlamlıq fəsadlarına səbəb ola bilər.
Diqqət edilməli olduğunuz vacib aspektlərindən biri şəkər qəbuludur. Lakin bu, yalnız şəkərli yeməklərə diqqət yetirmək deyil, mütəxəssislərin minimuma endirməyi tövsiyə etdiyi başqa qidalar da var.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, dietoloq Krutika Nanavati prediabetli insanlar üçün üç ən təhlükəli qidaları müəyyən edib:
1. Təmizlənmiş taxıllar - Ağ çörək, ağ düyü və emal edilmiş taxıl kimi qidalar pəhriz lifi, vitamin və minerallardan məhrum olan təmizlənmiş taxıllardır. Onların yüksək qlisemik indeksi var, qan şəkərinin artmasına və potensial olaraq insulin müqavimətinə səbəb olur. Qan şəkərinizin səviyyəsini sabitləşdirməyə kömək etmək üçün daha çox qida dəyəri olan bütün taxılları seçin.
2. Şəkərli içkilər - Meyvə şirələri, qazlı içkilər və şəkərli içkilər boş kalorilərdən ibarətdir və yüksək şəkər tərkibinə görə qan şəkərinin artmasına səbəb ola bilər. Bu, çəki artımına və diabet inkişaf riskinin artmasına kömək edə bilər. Aşağı şəkərli içkilərə daha sağlam alternativləri nəzərdən keçirin.
3. Qızardılmış qidalar - Kartof qızartması və qızardılmış toyuq parçaları qan şəkərinin səviyyəsini yüksəldə bilən, potensial olaraq insulin müqavimətinə və diabetə səbəb olan qeyri-sağlam doymuş yağlarla doludur. Qan şəkərinə daha yaxşı nəzarət etmək üçün yağsız zülalları seçin.
Şirniyyatların vaxtaşırı istehlakı dərhal diabetə səbəb olmasa da, əgər sizdə prediyabet varsa, bu qidaların qəbulunu məhdudlaşdırmaq vacibdir. Daha sağlam qida seçimləri və qan şəkərinə nəzarət ümumi sağlamlığınızı xeyli yaxşılaşdıracaq. Pəhriz vasitəsilə prediyabetin idarə edilməsinə dair fərdi məsləhətlər üçün həmişə mütəxəssislərə müraciət edin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1056   Tarix: 07 sentyabr 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Kondisioner bu xəstəlikləri müalicə edirmiş - bir şərtlə

Ağciyər xəstəlikləri üzrə mütəxəssis həkim Huri Özkan Yılmaz vurğulayır ki, kondisionerin əsas faydası - havanı sərinlətdiyi kimi rütubəti azaltmaqdır. xəbər verir ki, bu, xroniki tənəffüs xəstəlikləri olan insanların nəfə

.

Dərinin qocalmasını ləngidən vitamin açıqlandı

Yapon tədqiqatçıları C vitamininin dərinin qocalmasını necə ləngidə biləcəyini kəşf ediblər: o, genetik mexanizmlərə təsir edərək dəri hüceyrələrinin böyüməsi və yenilənməsinə cavabdeh olan genləri aktivləşdirir. . -a istinadə

.

Çəki itkisi deyil, psixoloji çöküş: Anoreksiya nədir?

Türkiyədə sosial media fenomeni Nihan Candanın anoreksiya nevroza (nevrotik anoreksiya) səbəbilə həyatını itirməsi bu xəstəliyi yenidən gündəmə gətirib. . xəbər verir ki, görünüş təzyiqi və psixoloji travmaların səbəb olduğ

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Uşağın boyunu, göz rəngini əvvəldən seçmək mümkün olacaq

ABŞ-də yerləşən şirkət süni mayalanma yolu ilə əldə edilən embrionlar üzərində genetik analiz apararaq valideynlərə "daha sağlam və üstün körpə" seçmək imkanı yaradan yeni texnologiyanı təqdim edib. xəbər veri

.

Arıqlama dərmanlarının ölümcül təsirləri: Mütəxəssislərdən xəbərdarlıq

Son dövrlər arıqlamaq istəyən insanlar arasında sürətlə populyarlaşan bəzi arıqlama dərmanları sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yaradır. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu preparatların düzgün istifadə edilmədiyi və ya həki

.

Bəzi xiyarlar niyə acı dadır?

Xiyarın bəzən acı dad verməsi bir çox insanı narahat edir. Mütəxəssislər bu halın əsas səbəbinin xiyarın tərkibindəki "kukurbitasin" adlı maddə olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, bu maddə xiyarın xüsusilə uc

.

Yayda makiyajın uzun müddət qalması üçün bu sirləri bilməlisiz

akiyajın gün ərzində axmaması və pozulmaması üçün düzgün tətbiq və baxım üsulları çox önəmlidir. Xüsusilə yay aylarında istilik və nəmlik səbəbindən makiyajın qalıcı olması daha da çətinləşir. xəbər verir ki, mütəxəssislə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları gelinlikler geyim necə seçməli imtahan həyəcanı salatların hazırlanması ana və uşağın ev məktəbi eşq və məhəbbət azerbaycan uşaq şeirləri oxu az rəksanə ariqlamaq