Dietoloq artıq çəkidən xilas olmaq istəyənlərə səsləndi: "Arıqlamaq üçün mükəmməl vasitədir
Arıqlamaq istəyən insanlar düzgün pəhriz seçməlidir. Tərəvəz, ədviyyat, yağsız ət və yumurta rasiona mütləq daxil olmalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə qidalanma üzrə mütəxəssis Yelena Solomatina "Вечерней Москве" verilişində qonaq olarkən deyib. Mütəxəssisin fikrincə, kələm arıqlamağa kömək edən mükəmməl vasitədir. Lakin tiroid xəstəlikləri olan qadınları əksinə, kökəldə bilər, odur ki, pəhriz saxlayarkən Həkimlə məsləhətləşmək vacibdir.
"Zülal menyuda olmalıdır! Bu, qaynadılmış toyuq, dovşan əti, yağsız mal əti ola bilər", - Solomatina xatırladıb.
Həkim qeyd edib ki, hər gün səhər bir və ya iki yumurta yemək lazımdır. Bundan əlavə, arıqlamaq istəyənlər tərəvəz şorbaları yeyə bilər.
"Bunlar aşağı kalorili, çox miqdarda yeyilə bilər", - ekspert izah edib.
Qidalanma mütəxəssisi qidaları yavaş-yavaş çeynəmək lazım olduğunu vurğulayıb, çünki beyin yalnız 20 dəqiqədən sonra qana qlükoza daxil olması barədə siqnal alır.
Dietoloq duzun zərərli olması barədə məlumatı təkzib edib. Mütəxəssisin fikrincə, duz bədən üçün zəruridir, onsuz sinir-əzələ impulslarının ötürülməsi mümkün deyil, mədə şirəsi əmələ gəlməsi üçün xlor lazımdır, ancaq az miqdarda istifadə edilməlidir.
Aytən Məftun









Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Oğlu Fərdi Tayfur üçün arxiv fondu yaratdı
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR