Dillərin Əfsanəsi: Dalyan Küftəsi Resepti

Dillərin Əfsanəsi: Dalyan Küftəsi ReseptiDalyan Küftəsi Resepti üçün Tərkibi
bir
kiloqram
Kıyılmış ət
2 -ci
nömrə
soğan
(planlı)
bir
su şüşəsi
çörək qırıntıları
2 -ci
nömrə
yumurta
1/2
su şüşəsi
maye yağ
2 -ci
çay qaşığı
duz
bir
çay qaşığı
qara istiot
2 -ci
çay qaşığı
çili bibəri
bir
nömrə
yerkökü
(qaynadılmış)
bir
su şüşəsi
noxud
(kəmərli)
5
nömrə
yumurta
(qaynadılmış, köftəyə doldurmaq üçün)
bir
yemək qaşığı
tomat pastası
1/2
su şüşəsi
Bu

Dalyan köftesi resepti necə hazırlanır?
Bir qarışdırıcı qaba kıyılmış ət, soğan, yumurta, çörək qırıntıları, yağ, duz, qara bibər və çili lopa əlavə edin və qarışdırın.
Hərtərəfli yoğrulmuş dana ətini çörək kağızı üzərinə qoyun.
Kıyılmış ətləri rulon şəklində düzəldin və ortada bir deşik düzəldin.
Əvvəlcə noxud və qaynadılmış havuçların yarısını qazdığınız çuxura uzun zolaqlara kəsin.
Qaynadılmış, soyudulmuş yumurtaları ortada şaquli olaraq düzəldikdən sonra boşluqları qalan noxudla doldurun.
Kıyılmış əti harçla örtmək üçün diqqətlə yuvarlayın və çörək kağızı ilə yuvarlayın və kənarlarına bağlayın.
Başqa bir çörək kağızı ilə sardıqdan sonra sobada 200 dərəcədə 45 dəqiqə bişirin.
45 dəqiqədən sonra küftəni sobadan çıxarın və üzərinə köftənin üzərinə tomat pastası suyunu tökün və yayın.
Soslu köftələri başqa 15 dəqiqə sobaya qoyun.
Dilimləyin və sobadan çıxdıqdan sonra xidmət edin.

Mətbəx     Baxılıb: 2210   Tarix: 22 sentyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

yaz geyimleri 2025 makiyaj etmek qaydalari gozel gorunmek seks hekayələri 2025 qarabasaq pehrizi uz ucun cavanlasdirici maskalar usaqlarda angina kosmetika turpun nağlı novruza aid hakisda qu quşu pizza kəlamlar