DİQQƏT! Bu qidalar ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır
Qanın laxtalanması ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırır. Lakin bəzi məhsullar bununla mübarizə aparmağa kömək edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qatı qan bədəndəki xəstəliklərin əlamətidir və bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Ürəyin kifayət qədər oksigen və qida qəbul etməməsinə gətirib çıxarır.
Zəncəfil
Bunun qarşısının alınmasında ədviyyatlı qidalar xüsusi yer tutur. Belə ki, zəncəfilin tərkibində salisilat adlı təbii turşu var. Qanın durulaşdırılması üçün tövsiyə olunan aspirin salisilatın sintetik törəməsidir. Zəncəfili müntəzəm olaraq qurudulmuş və ya təzə formada istehlak etmək tövsiyə olunur.
Darçın
Darçın başqa bir faydalı ədviyyatdır. Tərkibində xüsusi bir maddə var - qanı yaxşı incələyən kumarin. Bu maddə qanın durulaşmasına kömək olur.
Sarımsaq
Sarımsaq qan laxtalanması ilə yaxşı mübarizə aparan güclü təbii antikoaqulyant hesab olunur və həmçinin antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Sarımsağı çiy yemək tövsiyə olunur. Demək olar ki, bütün əsas yeməklərə və salatlara əlavə edilə bilər.
Çobanyastığı
Güclü təbii antikoaqulyantdır. Trombositlərin fəaliyyətinə maneə törədir. Çobanyastığı çayını hər gün əlavəsiz və şəkərsiz içmək məsləhətdir.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu
Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları
Məşhur aktrisa övladları ilə qəzaya düşdü
Vəfa Şərifovaya ağır itki
Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ
Avropada quş qripi yayıldı: Ölkəmizdə vəziyyət nə yerdədir?
San Paulo meri Kanye Vestin konsertini ləğv etdi
Ər-arvad arasında da məsafə olmalıdır' - İradə ailəsindən danışdı