Diqqət: Qəhvə ilə konyakı qarışdırmayın

Diqqət: Qəhvə ilə konyakı qarışdırmayınBir çox insan qəhvəyə konyak əlavə edərək içkinin effektini ikiqat artırır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, cərrah Aleksandr Umnov bu qarışımın ürək və böyrəklərə təsirindən danışıb.
"Belə təhlükəli "kokteyli" daha çox kişilər içir. Təsəvvür edin, 1 içkidə kofein və etanol birləşir. Bu maddələr damarlara fərqli təsir edir.
Nəticədə damar spazmı baş verir, kimin ürəyində tıxanma, damarlarında tromb varsa, miokardın işi pozulur. Eləcə də beyin və böyrəkləri yükləyir, hətta belə içkidən sonra böyrək iflası, insult və infarkt ola bilər.
Qəhvə ilə konyak gənc adamlarda ürək çatışmazlığı, aritmiya, təzyiqin yüksəlməsi, böyrək çatışmazlığı yarada bilər. Nevroloji xəstəliklərdə nevroz və təşviş pozuntusu zamanı da bu içki olmaz.
Bu zaman yuxu pozuntusu, davranış pozulması, psixozlar olur", - Umnov qeyd edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 847   Tarix: 14 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhər idmanı niyə çətin gəlir? - Mütəxəssislər səbəbləri açıqladı

Elmi araşdırmalara görə, səhər idmanı arıqlama prosesini sürətləndirə bilər. Lakin eyni zamanda bir çox tədqiqat göstərir ki, insanların əksəriyyəti günün orta və axşam saatlarında özünü daha güclü, enerjili və dözümlü his

.

Davamlı stress xərçəng yaradır - Təsdiqləndi

Uzunmüddətli stress orqanizmin müdafiə sistemini zəiflədir və immun hüceyrələrin xərçəng ocaqlarını tanımaq qabiliyyətini azaldır. xəbər verir ki, bunu Skandinaviya Sağlamlıq Mərkəzinin onkoloqu Sergey İvanov bildirib. Onu

.

Şirin yuxunun sirri bu yeməkdədir

Gecə rahat yatmaq çətin görünə bilər, amma bəlkə də cavab elə mətbəxdə gizlidir. xəbər verir ki, "The Journal of the National Sleep Foundation" jurnalında yayılan araşdırmaya görə hər gün meyvə, tərəvəz və tam taxı

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Alimlər uzun ömrlülüyün sirrini tapdı - 100 qramı 2 manatdır

Alimlər uzunömürlülüyün sadə formulunu açıqlayıblar. xəbər verir ki, Britaniya alimlərinin bu barədə araşdırması "British Journal of Nutrition" (BJN) jurnalında dərc olunub. Tədqiqat göstərib ki, düzgün nisbətd

.

Alimlər ürəyin özünü sağalda biləcəyini göstərən inqilabi kəşf etdilər

Alimlər, ürək-damar xəstəliklərinin müalicəsində inqilabi dəyişikliklərə yol açacaq bir kəşf ediblər. xəbər verir ki, yeni araşdırmalar göstərir ki, doğuşdan sonra bərpa qabiliyyətini itirən yetkin insan ürəyi, əslində, özün

.

Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?

Baş və boyun nahiyəsində yaranan xərçənglər çox zaman gec mərhələdə və ya səhv diaqnozla müəyyən edilir. Mütəxəssislərin fikrincə, bunun əsas səbəbləri arasında simptomların düzgün qiymətləndirilməməsi, biopsiyadan çəkinmə

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

.

Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar

Mədə yanması döş qəfəsində və boğaz nahiyəsində hiss olunan yanğı və ağrılı hisslərlə müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu vəziyyət adətən mədə şirəsinin tərkibindəki duz turşusu və fermentlərin mədədən yuxarıda yerləşən qid

turlar.az

geyim seçimi reseptler makiyaj instagram qulliverin səyahəti displaziya cennet almasinin murebbesi qazan kotleti kosmetika maska dovsan xocali efsane qizliq perdesi