DİQQƏT: Yeməyin bu hissələri xərçəngə səbəb olur
Yanmış və ötmüş yeməklər qəbul etmək xərçəng şişi əmələ gətirə bilər.
Milli.Az "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, həkim - dietoloq Yelena Solomatinanın sözlərinə görə, yanmış və ötmüş yeməklər qəti qadağandır.
Məsələn, tavada kartof qızardarkən yanmış kartof onkoloji prosesləri tətikləyir deyə bilərik.
Solomatina fikirlərinə belə aydınlıq gətirdi ki, qızartma prosesində poliaromatik karbohidrogenlər ayrılır. Bu birləşmələr hüceyrələrin bütövlüyünü poza və şiş prosesinin inkişafına səbəb ola bilər. Qızardılmış kartofda əmələ gələn eyni qəhvəyi qabığın tərkibində kanserogen akrilamid var.
Həm də yanmış və çox qızarmış qidalar daha tez qocalmaya və qırışların çoxalmasına səbəb olur. Ona görə də ətin, kartofun yanmış, çox qızarmış hissəsini yeməyin.
Milli.Az / news.milli.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
Tatlısesin sərvətinə həbs qoyuldu
Engin Akyürekin serialı uğursuz oldu, heyət dəyişdi
Afsanəvi Riçard Dərbişir vəfat etdi
Bel ağrısını azaldan təbii üsullar
Yeganənin səhhətində problem yarandı
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert