Dırnaq boyalarından məişətdə istifadə. 10 faydalı məsləhət

Dırnaq boyalarından məişətdə istifadə. 10 faydalı məsləhətHər bir evdə dırnaq boyaları var. Əllərimizi gözəl və baxımlı etməkdən əlavə dırnaq boyaları bizə bir çox işlərdə kömək edə bilər.
1. Bunu hamı bilir. Kolqot və ya qolfilərin cırılmış yerini lakla yaxşı bərkidin. 1 lay çəkin, bir az gözləyin ki, lak qurusun, sonra yenə bir-iki lay çəkin.
2. Parıltısız bijuteriyanı, düymələri, sancaqları şəffaf parıltılı lakla boyamaq olar. Onlar təzə kimi görünəcək və parıldayacaq.
3. Düymələri bərkitmək üçün bu düymələri saxlayan sapların üzərinə 1 damcı lak tökün. Düymələr daha gec qırılacaq.
4. Eynəklərin vintləri tez-tez laxlayır, yerindən çıxır və eynək qırılır. Bunun qarşısını almaq üçün vintin üzərinə lak çəkin.
5. Evdə yapışqan yoxdursa, lakdan istifadə edin.
6. Açarları, bankaları, butulkaları və s. səhv salmamaq üçün onlara müxtəlif rəngdə lak çəkin.
7. Bəzən paltarasanlar (xüsusilə taxtadan olanlar) nazik paltarlara ilişir, onları korlayır. Bunun qarşısını almaq üçün paltarasana lak çəkin. Səth hamar olacaq və paltarlar ilişməyəcək.
8. Laklı ayaqqabıların və ya çantaların üzərində çatlar və ya sürtülmüş yerlər əmələ gəlibsə, bu yerlərə  şəffaf lak çəkin.
9. Fıncanın, stəkanın, boşqabın, güldanın və s. üzərində çat əmələ gəlibsə, ona bir neçə lay lak çəkin.
10. Paltarınızı hər hansı iti əşyaya ilişdirmisinizsə, cırılmış yeri astardan şəffaf lakla bərkidin.     
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2120   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

qis geyimləri 2025 geymler 2025 geyim necə seçməli sinir sistemi gəlinlik və toy dəbi fikrət əmirov orqazm kosmetika vətənə aid bayatı hakışdalar novruz hakistalari vusale elizade qiz burcu