Diyetoloqlar gündəlik qida rasionuna ağartı məhsullarının daxil edilməsini məsləhət görürlər
İsti havada süd, qatıq, kefir, smetan və digər süd məhsullarından sərinləmək üçün çox istifadə edilir. Onlar maddələr mübadiləsini tənzimləyir, həzm prosesini asanlaşdırır. Tərkibində B1, B2, B12 və D vitaminləri olan ağartı məhsulları mədə-bağırsaq xəstəlikləri yaradan mikrobları məhv edir.
Süd və süd məhsulları zülal, lipid, mineral maddə, mikroelement və müxtəlif fermentlərlə də zəngindir. Sümük və əzələlərin möhkəmlənməsində, həzm prosesinin yaxşılaşmasında həmin qidaların əvəzsiz rolu var. Diyetoloqlar ağartı məhsullarını gündəlik rasiona daxil etməyi yaşından asılı olmayaraq hər kəsə məsləhət görürlər.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, Azərbaycan Tibb Universitetinin həkim-diyetoloqu Leyla Zülfüqarlı deyib: "Karantin rejimi şəraitində orqanizm toksin və şlaklarla yüklənib və onları orqanizmdən qovmaq üçün ən səmərəli üsul qatıq və kefir qəbul etməkdir".
Həmin məhsullar nə qədər faydalı olsa da, istehlak zamanı bəzi məqamlara diqqət yetirmək lazımdır. Ağartı məhsulları insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Lakin onların istifadə tarixinə fikir vermək lazımdır. Üç gündən çox qalan süd və süd məhsullarının faydası azalır.
Milli.Az /news.milli.az









Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?
Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb
Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki
Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız
Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu
Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir
50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN
Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş
Ülviyyənin öldüyünə hələ də inana bilmirəm' - Xalq artisti
Çinarə ilk konsertini verdi - FOTOLAR
Məşhur aktrisa anası ilə tərəf müqabili olacaq