Dondurulmuş çörəyin faydaları nələrdir?

Dondurulmuş çörəyin faydaları nələrdir?Alimlər dondurulmuş çörəyin faydalarını sübut etmək üçün geniş araşdırma aparıblar. Sosial şəbəkələrdə çörəyin dondurulmasının sağlamlığın yaxşılaşdırılması yolu kimi geniş müzakirələr apardığı bir vaxtda elmi araşdırmalar məsələyə daha balanslı bir baxış təklif edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə "ScienceAlert" portalı məlumat yayıb.
Çörək bişirən zaman istilik xəmirdəki nişastanın jelatinləşməsinə səbəb olur, onu tüklü edir və tərkibindəki şəkərləri daha asan həzm edir. Bu, qan şəkəri və insulin səviyyələrində dəyişikliklərə səbəb ola bilər. Nəticədə maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərir. Tədqiqatçılar çörəyin dondurulmasına diqqət yetirməyiniz üçün bir neçə səbəb göstərirlər.
Tədqiqatçıların maraqlı kəşfi ondan ibarətdir ki, nişastanın soyudulması, o cümlədən dondurulması onu daha sabit formaya çevirir. Bu növ nişastanın həzm sistemində parçalanması daha çətindir, bu da öz növbəsində qan şəkərinin və insulin səviyyəsinin daha sabit olmasına kömək edə bilər.
Tibb və qidalanma üzrə aparıcı mütəxəssis Dwayne Mellorun fikrincə, dondurulmuş çörəyin bu xüsusiyyəti aclığa daha yaxşı nəzarət etmək və yeməkdən sonra şəkər və insulin səviyyələrini tənzimləmək üçün faydalıdır.
Çörəkdə davamlı nişastanın əmələ gəlmə dərəcəsi çörək bişirmə prosesi və sonrakı soyutma və ya dondurma da daxil olmaqla bir neçə amildən asılıdır. On sağlam könüllünün iştirak etdiyi araşdırma, evdə hazırlanmış çörəyin dondurulmasının qan şəkərinə təsirini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığını göstərib. Hətta sözügedən proses xüsusən daha sonra qızardıldığı zaman daha effektiv olduğu ortaya çıxıb.
Davamlı nişasta kolonda olan faydalı bakteriyalar üçün qidalanma mənbəyi kimi mühüm rol oynayır. Sonda qeyd etmək lazımdır ki, çörəyin dondurulması davamlı nişasta tərkibini artırmaqla bəzi sağlamlıq faydaları təmin edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 910   Tarix: 01 may 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qəhvə bu formada içiləndə ömrü uzadır

ABŞ-də aparılan genişmiqyaslı araşdırma sübut edib ki, qəhvə düzgün şəkildə içildikdə insan ömrünü uzada bilər. xəbər verir ki, Tufs Universitetinin alimləri 46 mindən çox amerikalının həyat tərzini və qəhvə istehlakını təhli

.

Alimlər yırtıcıların ölümcül virusları yarasalardan insanlara necə ötürdüyünü aşkar etdi

Uqandanın Kraliça Elizabet milli parkında yerləşən bir mağarada, alimlər uzun müddət ərzində Misir meyvəyarasalarının koloniyasını müşahidə ediblər. Onlar müəyyən ediblər ki, müxtəlif yırtıcı heyvan növləri bu mağarada birbaş

.

Sonsuzluğa səbəb nədir?

Son illər Azərbaycanda qadınlar arasında sonsuzluq halları artıb. Kimisi bunu qidalar, kimisi də fizioloji səbəblərlə bağlı olduğunu deyir. Həkim Pərvanə Mustafayeva -a deyib ki,son zamanlarda yalnız ölkəmizdə deyil, dünyad

.

Boşanma prosesinin uşaqlara təsiri - ŞƏRH

Son illər boşanmaların sayı artıb. Artıq mütəxəssislər bununla bağlı müxtəlif fikirlər səsləndirir, çözümlər təklif edirlər. Boşanmalar hər iki tərəflə yanaşı, uşaqlara da ciddi təsirlərini göstərir. -ın məlumatına görə

.

Xərçəng riskini azaldan ən effektiv 8 məhsul

Sağlam qidalanma yalnız formada qalmaq üçün deyil, həm də bir çox ağır xəstəliklərdən, o cümlədən xərçəngdən qorunmaq üçün vacibdir. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii məhsullar hüceyrə səviyyəsində qoruyucu təsir göstərərə

.

Hər gün bir fincan çay içməyin sağlamlığa 7 faydası

Milyonlarla insan çayı sevir, xüsusilə azərbaycanlıar. Bəziləri hətta gündə dörd-beş fincan belə içir. Və əksəriyyəti bunu bilmir ki, çay yalnız ləzzətli deyil, həm də çox faydalıdır. -a istinadən xəbər verir ki, seçdiyini

.

Ölümcül göbələk xəstəliyi sürətlə yayılır - Orqanları içdən çürüdür

ABŞ-də çox təhlükəli göbələk - Aspergillus fumigatus - sürətlə yayılır. xəbər verir ki, bu göbələk insan bədəninə daxil olaraq toxumaları çürüdə bilir. Onun səbəb olduğu xəstəlik - aspergilloz - xüsusilə immuniteti zəif ola

.

Bəzi qidalar ürək xəstəliklərinə səbəb olur – SİYAHI

rək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox ölümə səbəb olan sağlamlıq problemləri arasında yer alır. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bəzi gündəlik istehlak edilən qidalar ürəyə ciddi zərər vurur. xəbər verir ki, ürəyə zərə

.

Yay gələn kimi ağcaqanad dərdi də gəlir

Yay aylarında ağcaqanadların olması insanları narahat edir. Xüsusilə, allergiyası olan insanlar bu kimi həşəratların onları dişləməsindən narahatdır. . Çünki  bəzi heyvanlar insan üçün təhlükəlidir və ölümə səbəb olur. 

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamiləlik kosmetika mehsullari maskalar praktik məsləhətlər kakos yaginin saca faydalari yuxuyozma dodaq rəksanə xeyanet masturbasiya nedir video buga burcu